maanantai 5. joulukuuta 2016

Velkapäivitys

Tässä on nyt tapahtunut niin paljon muutoksia elämässä ja budjetissa että on hyvä tehdä pientä päivitystä tämän hetken velkatilanteesta sekä maksusuunnitelmasta.

Velat 26.10.2016:

1. Puhelin osamaksulla, jäljellä 183,3€

2. Tietokone osamaksulla, jäljellä 1132,32€

3. Auto, jäljellä 3747€

4. Opintolaina, jäljellä 2921,14€

Velkoja yhteensä  7981,76

Velat nyt 5.12.2016:

1. Puhelin, maksettu 11/2016

2. Auto, jäljellä 3 636,04€

3. Tietokone, jäljellä 1061,55€

4. Opintolaina, jäljellä 2846,14€

Velkoja yhteensä 7543,73€

Reilussa kuukaudessa velat ovat vähentyneet 438,03 €. Jes!

Maksusuunnitelmakin muuttui sen verran että maksan seuraavaksi auton pois niin nopeasti kuin mahdollista, ennen kuin maksan tietokoneen, jolle ei kerry korkoja ollenkaan, taikka opintolainaa jonka korko on hyvin vähäinen.

Minulla on autorahoitus santanderilta, joka tarkoittaa sitä että maksan joka kuukausi 12 € käsittelykuluja sekä korkoa melkein toisen samanmoisen summan. Eli 135,49€ jonka joka kuukausi maksan, vain n.110 € lähtee varsinaisesta lainasta. Korkojen osuus toki pienenee kun saan lainasummaa maksettua, mutta laskeskelin silti että kaikista kannattavinta on saada auto omistukseen ja lopettaa korkojen ja palvelumaksujen maksaminen. Toisekseen Santander vaatii täyskaskon, eli maksan siitäkin ylimääräistä niin kauan kuin auto on santanderin omistuksessa. Se että maksan auton nopealla tahdilla säästää minulta melkein 900€ kokonaisuudessaan. Hippasen alle 900€ nimittäin kertyy koroista ja palvelumaksuista jos maksaisin auton maksusuunnitelman mukaisesti. Äkkiä siis vain pois tuollaiset ja nauttimaan 100% omasta autosta.

Tietokoneen ja opintolainan makselen sitten viimeisenä. Niistä ei paljoa jäljellä ensi vuoden loppupuolella olekaan kun niitä joka kuukausi tasaisesti hakkaan pois erinä.

Koska hätävarakassani on jo täytetty, alkaa heti joulukuussa auton intensiivimaksaminen. Tein Santenderin sivuilla maksusuunnitelmaan ison erän maksamisen tammikuulle. En vain tajunnut että tästä maksusta menee 70€ palvelumaksu kun tehdään alkuperäisestä maksusuunnitelmasta poikkeava maksu. Hups. Nyt ainakin tiedän että kannattaa loppusumma kerätä kokoon ja sitten tilata loppulasku ja maksaa kerralla pois. Maksan tammikuussa 500€ erän ja se menee "kokonaan" pääomasta, elikkä en maksa vain tulevia eriä pois niin kuin tapahtuisi jos maksaisin ilman ilmoitusta suuremman summan kerralla.

Wish me luck!

-Neiti Nuukailija

5 kommenttia:

 1. Pakko kysyä, että mitä ihmettä tekee 1132 euron tietokoneella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Samaa pohdin minäkin :D Nää on näitä turhamaisuuksia jotka voisi jättää siihen elämäntilanteeseen kun niihin on oikeasti varaa. En ostaisi enää näin kallista tietokonetta jos velkaa jo muutenkin. Onneksi virheistä oppii!

   -Neiti Nuukailija

   Poista
  2. :D
   Hienoa, että olet nyt kuitenkin ottanut ohjakset omiin käsiisi. Oikea asenne auttaa kohti tavoitteita!

   Poista
 2. Tervetuloa autolainanniittaus -kerhoon :) Itsellä sama projekti menossa, tosin lainasumma melkein tuplat mitä sulla. Oletko laskenut koska autolainasi poistuu päiväjärjestyksestä? Oma kunnianhimoinen tavoite on saada se sileäksi viimeistään kesäkuun palkasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laskenut! Autovelka on kuitattu viimeistään kesäkuunpalkasta mullakin, mutta jos saan vähän kiristettyä tahtia tai lisätuloja niin huhti tai toukokuu ei ole ollenkaan mahdottomia vaihtoehtoja.

   Poista