keskiviikko 28. joulukuuta 2016

Joulu numeroina ja päivitystä

Hei vaan, pitkästä aikaa kerkiän minäkin tänne naputella tekstiä.

Joulu tuli ja meni. Jäljelle jäi vain tyhjä pankkitili. Ei vaineskaa. Tämä joulu oli ehkä kaikista edullisin itselle ikinä:

Lahjat: 156,04 (saatan vielä saada muutaman kympin takaisin, jos veljeni osallistuu ostamiini lahjoihin)
Ruoka: 0 (oikeasti ostin 75€lla ruokaa yhteisiin juttuihin mutta se mahtui tämän kuun normaaliin ruokabudjettiin joten en laske sitä ylimääräiseksi kuluksi)
Bensa: 0 (sama homma, ne suht lyhyet ajot joita joulun tein mahtui joulukuun tavalliseen bensabudjettiin eli ei ylimääräisiä kuluja)

Eli joulun takia olen vain 156€ köyhempi! Ei paha!

Tässä on ollut muutenkin hieman uusia tuulia kun löysimme vihdoin kaverini kanssa asunnon johon muutamme vuoden alusta! Eli tammikuun alussa olisi muutto asuntoon joka tulee kustantamaan minulle kuukaudessa vuokra+vesi+autopaikka= 339€. Jee! Tuohon lisäksi vain sähkö niin asumiskustannukset ovat kuussa jotain 350€ kieppeillä.

Asunto on täydellinen sijainniltaan minun työpaikkaan nähden ja asunto on tilava ja remontoitu 3 vuotta sitten eli täydellisessä kunnossa. Muutan tammikuuksi siihen yksin sillä kaverini on vielä jumissa vanhan asuntonsa kanssa ja sen jälkeen alkaakin taas yhteisasuminen kämppiksen kanssa. Johan tässä on kaksi vuotta opiskeluiden jälkeen ollutkin taukoa kämppiksistä. Pitää varmaan kirjoitella tänne oma postaus myöhemmin siitä miksi valitsin nyt työssäkäyvänä aikuisena yhteisasumisen yksin asumisen sijaan.

Palataan taas tammikuun budjetin merkeissä ja pian sitä saa tutkia miten joulukuussa on pysytty budjetissa.

-Neiti Nuukailija

2 kommenttia:

 1. Halvalla selvisit joulusta. Mites nuo asumiskulut? Paljonko ne olivat tänä vuonna per kuukausi, verrattuna tuohon kämppiksen kanssa asumiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näin lapsettomana on joulut suht edukkaita :)

   Asuin aikaisemmin pienessä kaksiossa jonka vuokra oli 450/kk. Tämän lisäksi asunnossa oli suora sähkölämmitys joten sähkölaskut olivat keskiarvoltaan n. 70-90€/kk. Vesilaskut olivat aika minimaaliset. Mutta asumiskustannukset laskevat paljon, asunnon puitteet taas paranevat ja tilaa on enemmän.

   Pääsyy muuttoon oli tosin työn vaihtaminen ja sen luoma pakote muuttaa sillä uusi työ oli n.90km suuntaansa vanhasta asunnosta. Ja uudella paikkakunnalla asuntojen hintataso on huomattavasti aikaisempaa maaseutukuntaa kalliimpi eli en olisi tuolla aikaisemmalla hinnalla saanut muuta kun huonossa kunnossa olevan yksiön. Jos olisin siis muuttanut omaan asuntoon yksin.

   Poista