perjantai 20. tammikuuta 2017

Velkapäivitys 1/2017

Tänään luvassa katsastus velkatilanteeseen sekä velkojenmaksun edistymisen seuranta.

Tänä vuonna tavoitteenani on olla velaton vuoden loppuu mennessä. 1.1.2017 velkaa minulla oli 7286,29€. Jotta saan kaikki velat tänä vuonna kuitattua tarkoitti se kuukaudessa 607,19€ (+korot) velkojen maksua tai velkojen maksua varten säästöön laitettavaa osuutta. 

Minulla on ensimmäisenä niitattavana autolaina Santanderilta. Santander perii lisämaksun (70€) jos tekee maksusuunnitelmaan muutoksia, eli esim. suurempia kertamaksuja. Tämän opin kantapään kautta nyt kun tein tälle kuukaudelle suuremman maksun. Loput sitten säästän ja maksan lainan kokonaisuudessaan kun tarvittava summa kasassa.


Tässä olisi nyt kuitenkin velkatilanne nyt 20.1. ja suluissa summa joka minulla oli velkaa kun aloitin talouden elvyttämisen viime lokakuussa.

Puhelin  0€ (183,3€) (kuitattu 11/2016)
Tietokone 920,01€ (1132,32€)
Autolaina 3047,82€ (3747€)
Opintolana 2696,14€ (2921,14€)

yhteensä  6663,97€ (7983,76€)

Erotus yhteensä vuoden alusta on -622,32€!!

Erotus yhteensä lokakuun velkatilanteesta on -1319,79€!!!

Eli aikataulussa mennään hyvinkin nyt Velkavapaa2017 tavoitteen kanssa! Tässä kuussa maksoin autoa 500€ erän ja se näkyy nyt selvästi tässä päivityksessä. Rahaa jäi kuitenkin myös velkojen maksua varten säästöön useampi satanen eli heti kun tuo kolmisen tonnia on kasassa niin auto maksetaan heti pois ja palvelumaksujen maksukin lakkaa siihen! :) Tämän kuun lopussa tuota autolainaa varten pitäisi olla kasassa n. 600€. Ja ensi kuussa pitäisi jäädä säästöön samanmoinen summa eli 3047€ pitäisi tulla kasaan ennen kesää! Jes!

Tuskin maltan odottaa aikaa kun mulla ei ole enää ollenkaan velkaa ja kaikki raha mitä tienaan ja saan säästöön on täysin mulle ja mun omaa rahaa!

-Neiti Nuukailija

6 kommenttia:

 1. Siis hetkinen, jos maksat kuukaudessa minimierää suuremman lyhennyksen, Santander perii siitä 70 euroa?

  Paljon onnea vuoden ekasta lyhennyksestä! Huikea summa, niin ne sieltä vähenee. Mietin koko ajan tuota samaa: kesään mennessä olen huomattavasti vähemmän velkaa, se tuo uskomattoman paljon motivaatiota tähän hommaan.

  Hyvä sinä, hyvä me ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä järkytyin myös tuosta Santanderin touhusta. Onkohan se yleistäkin autorahoituksissa? Mutta hyvä sinä, hyvin menee!

   Poista
  2. Ehdot pitää aina muistaa tarkistaa. Tuollainen maksu on jo aika törkeää rahastusta, mutta sehän on niiden bisnestä.

   Poista
  3. Jep, eli Santanderilla homma menee näin: Jos maksat suuremman summan kuin minimierän mitään ilmoittamatta, ei siitä tule mitään lisäkuluja, mutta silloin tämä summa ei mene suoraan lainan pääomasta vaan sillä maksetaan tulevia eriä. Eli jos laitan esim kolme kk minimierän suuruisen summan extraa maksuun, ei minulle tule kolmeen kuukauteen laskua santanderilta mutta maksusuunnitelma pysyy samana.

   Jos taas haluan maksaa isomman erän suoraan lainan pääomasta ja näin ollen lyhentää maksuaikaa pitää siitä tehdä erillinen pyyntö santanderille ja tästä pyynnöstä eli maksusuunnitelman muutoksesta peritään se ylimääräinen palvelumaksu 70 euroa.

   Kaikki palvelumaksut on näkyvillä Santanderin sivuilla, mutta en tajunnut niitä etukäteen katsastaa:

   https://www.santanderconsumer.fi/autorahoitus/palveluhinnasto

   Mutta joo, niin kuin miljoonan tavoittelija sanoi, tätähän se lainafirmojen bisnes on.

   Jos oikein ymmärsin niin koko loppulainan maksusta etukäteen ei pitäisi tulla erillistä palvelumaksua, mutta sen näkee sitten onko sekin tuollainen maksusuunnitelman muutos vai ei :D

   Poista
 2. Aiiivan järkyttävää touhua Santanderilta!! Huhhuh.. Aina pitäis muistaa lukea ehdot ensin, mut nyt tää on kyl vähän "pata kattilaa soimaa"- tilanne, koska todennäkösesti itsekin oisin huomannut asian vain kantapään kautta. :D Mut huikee lyhennys! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pikkupräntit pitää lukea ja sitten vielä muistaa mitä niissä luki!

   Tämä oli tämänkin takia viimeinen autolaina mitä mulla tulee olemaan. Varsinkaan rahoituspalveluilta en enää ikinä ota mitää lainaa :D

   Poista