maanantai 30. tammikuuta 2017

Helmikuun -17 budjetti

Aika katsoa lähitulevaisuuteen ja budjetoida helmikuun rahapuoli kuntoon. Tammikuu ei ollut kovin tehokas rahapuolen kanssa ja nyt onkin tavoitteena saada otettua niskasta kiinni rahan suhteen ja pitää hyvä ja nuukaileva kuukausi.

Helmikuussa saan ensimmäisen palkan sivutyöstä, jee! Tein tammikuussa sivutyössä useamman vuoron mutta veroprosentti on hurja 40% eli käteen tuleva osuus ei ole päätä huimaava. Mutta parempi kuin ei mitään ja toivon että voin kesän jälkeen tarkistaa veroprosentin ja saada sitä silloin hivutettua alaspäin.

Tässä olisi helmikuun menoja ja tuloja:

tulot:

palkka   2100 (pää- ja sivutyö)
laskusäästöistä   50
edelliseltä kuulta 800
muu 395 (kämppikseltä vuokravakuuden takaisinmaksua)


menot:

vuokra   339
autoerä   135,49
kotivakuutus   69,81 (laskusäästöistä 50€)
bensa   130
lainaerät   150,77
ikea   150
sähkö   20
puhelinliittymä   18
netti   10
ruoka   200
ravintola   50
oma raha   60
koira   200
random   50 (ajokortin uusiminen yms.)
x   120

säästöön:

ASP   50
laskusäästöön   100
ensi kuulle   800
velkasäästöön   600
koira   50
joulu   20

Ikea-reissua olisi siis luvassa. Päätin nyt sallia sen itselleni kun olen niin ahkerasti tehnyt lisätöitä vapaa-ajalla. :D

Muutoin aika peruskuukausi tulossa. Uutena tuli netti, josta maksan kämppikselle 10€ kuussa kun hänellä on langaton nopea netti jota pystyn myös käyttämään. Kotivakuutus on koko vuoden maksu kerralla eli siitä ei tarvitse enää tämän vuoden puolella murehtia.

Helmikuun tavoitteena on pysyä budjetissa sentilleen, sillä tammikuussa meni vähän mönkään monelta osaa tämä. Ja kivaa toki olisi jos nyt lyhyenä kuukautena ruokamenot olisivat jopa reilusti alle tuon budjetoidun 200 €.

Palataan sitten helmikuun puolella tarkemmin tuohon tammikuun budjetin koosteeseen. Apua...

-Neiti Nuukailija

6 kommenttia:

 1. Hei, näin lukijana haluaisin esittää kehitysehdotuksen budjetointiin liittyen. Mielestäni on hankala hahmottaa tuota "edelliseltä kuulta" rahaa, mutta se voi tietenkin olla vain minusta kiinni. Eli ehdotan, että tekisit budjetin aina palkkakaudeksi ja huomioisit sitä tehdessä tulevan vuokran ja muut kiinteät menot kuten ruoan, vakuutukset jne. (Esim. 15.pv palkkapäivä, josta otetaan jo seuraavan kuun 1.pv:n vuokra sivuun vaikka maksu onkin seuraavan kalenterikuukauden.) Minulla on vuosikaudet ollut palkkapv. kuun puolivälissä, joten olen jo tottunut elämään ja suunnittelemaan talouttani ns.kuun puolivälistä-puoliväliin. Joka tapauksessa seuraan mielenkiinnolla edistymistäsi, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Olen tämän asian kanssa painiskellut kun palkkapäivä vaihtui hieman lennosta tuonne kuun loppupuolelle kun se ennen oli 10 pvä joka oli jostain syystä paljon helpompi hahmotta... En tiedä miksi.

   Mutta itselle tämä tapa on ollut kaikista selkein sillä laadin budjetin excelillä joka on täynnä kaavoja ja prosentteja sun muuta nörttikamaa ja jotenkin sen täyttäminen ja laatiminen palkkakaudelle on itselle ihan mahdottomuus.

   Voisinhan mä kokeilla tuota palkkakauden budjetoimista, tai sitten kun nuo summat ns. kuittaavat toisensa sillä ne on saman suuruisia, voin jättää ne huomioimatta kokonaan, mutta kuitenkin varmistan että tilillä on rahaa loppu palkkakaudelle.

   Kuten varmasti huomaat, en ole päässyt tän asian kanssa oikein sinuksi, mutta kiitos ehdotuksesta, mä haudon tätä asiaa vielä.

   Poista
 2. Moikka,

  voisitko tehdä niin että siirtäisit tuon palkkasi kokonaan käytettäväksi seuraavassa kuussa?

  Eli kun palkka tulee 20.pvä, niin siirrät sen jollekin säästötilille tms. ja sitten seuraavan kuun 1. pvä siirrät käyttöön? Tai siinähän voisi jo samalla maksaa tuon vuokrankin kun on niin lähellä eräpäivää? Ja nyt tosiaan kun helmikuu on näin lyhyt, olisi "helpoin" aika tehdä tuo siirtymä, jos vain muuten loppukuu antaa periksi eikä vaikka isompia kuluja ole tiedossa.

  Itsekin inhoan tuollaisia "epämääräisiä" ajanjaksoja tai siis kuukausi on loogisin jo pitää kirjaa taloudesta. Mielenkiintoinen blogi sinulla, jään kyllä seurailemaan!

  -Jenni

  PS Suosittelen kyllä kovasti laskutilin avaamista (jos et ole sitä vielä tehnyt), ja nuo muut esim. joululahjarahaston tms. voi kerätä käteisenä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskutilin olen avannut kyllä :) Se on kätsy!

   Ja mun pitää vähän pyöritellä näitä lukuja ja katsoa miten tässä nyt käy jos lähden kikkailemaan tuota budjettia eri suuntaan. Mietin että joudunko kajoamaan puskuriin jos en ota palkasta mitään käyttöön, koska se taas sekoittaisi ensi kuun budjettia kun puskuriin pitäisi maksaa ekstraa.. Hmm.. Pistän harkintaan.

   Poista
  2. Tai sitten jos lisätöiden palkasta esimerkiksi saisit sen puuttuvan ekstran jollekin kuulle? Jos et siis millään halua tämän vaikuttavan puskuriin. Ja budjettihan on vain suunnitelma, muutoksia tapahtuu :) Ymmärrän kyllä että alussa siitä haluaa pitää kiinni kynsin ja hampain! Ja huonostipa olin aiemmin lukenut tuon listauksesi kun siellähän jo laskutilin mainitsit.. Taisin muistella vain aiempia postauksia jossa vasta mietit sen avaamista!

   -Jenni

   Poista
  3. Huomaan joo että jotenkin nyt olen hirveän herkillä siitä miten budjetti toteutuu! :D Ehkä turhankin herkillä.

   Mutta tosiaan uusimmassa postauksessa onkin jo tämä kerrottu, mutta päätin ottaa sun vinkistä vaarin ja venyttää nyt ton budjetin neuvomallasi tavalla. Kokeilin sitä jo budjettipohjassa ja se toimi paremmin kuin hyvin!

   Jes, iso kiitos sulle!

   Poista