tiistai 31. tammikuuta 2017

Puhelinkaupoilla

Taas täällä huutelen helppiä ennen kuin ehdin tehdä jotain peruuttamatonta ja harkitsematonta kuten ostaa uuden puhelimen osamaksulla.

Olen discona välkkyvän puhelimeni takia selaillut erilaisia puhelinkauppoja ja koittanut aluksi etsiä jotain 200€ hintaista älypuhelinta joka toimisi minulla nyt ainakin sen vuoden pari. Tärkeimpänä ominaisuutena olisi tuo hinta, sillä siihen minulla olisi tällä hetkellä varaa eikä se kirpasisi juuri ollenkaan.

Mutta. Houkutukset ja mieliteot ovat taas ottaneet alaa ajatuksissa ja perustelen täällä itselleni että koska olin jo aikaisemmin päättänyt että ostan omenapuhelimen kun uuden puhelimen aika on, niin eikö se olisi nyt sitten perusteltua ostaa iPhone sillä muuten se taas viivästyy parilla vuodella.

Jep, tiedän kyllä kuinka ylihintaisia nuo puhelimet ovat ja olen nyt pari viimeistä puhelinta valinnutkin hieman "järkiperäisemmin" ja jättänyt ompun kauppaan. Nyt onkin edessä dilemma. En halua todellakaan ottaa uutta velkaa, mutta mietin kannattaako nyt velkojenmaksuvaiheessa käyttää noin suurta summaa velkasäästöistä ja näin ollen viivästyttää velan maksua??

Ja tiedän kyllä että nyt pitäisi vaan sinnitellä vanhan puhelimen kanssa niin kauan kuin siinä henki pihisee ja ostaa sitten joku 100-150 andoroid (jotka ovat mielestäni myös hyviä!) ja sitten kun olen velaton ja vapaa ja onnellinen ja mitä vielä... Niin sitten on aika miettiä tuollaista luksusesinettä kuin 600-700€ iPhone.

Nykyinen puhelin toimii kyllä toistaiseksi, mitä nyt välillä se pitää sammuttaa kun näytöstä puolet välkkyy kuin jouluvalot amerikassa eikä puhelin käyttämisestä tule oikein mitään. Puhelimen joutuu sammuttamaan ehkä pari kertaa viikossa eli ongelma ei ole mikään mahdoton, vaikkakin ärsyttävä.

Puhukaa joku nyt mulle järkeä päähän niin että unohdan tuollaiset iPhonet sun muut kokonaan.

Edistystä on tässä rahanhallinnan maailmassa tullut onneksi sen verran että nyt jään miettimään asiaa ja oikeasti toppuuttelen itseäni kun tiedän että olen tekemässä tyhmän valinnan. Ennen olisin hakenut puhelimen aika lailla saman tien kotiin ja maksanut tyytyväisenä joka kuukausi sen parikymppiä puhelinta kolme vuotta... Huhhuh.

-Neiti Nuukailija

13 kommenttia:

 1. En ehkä ole paras ihminen estämään ostostasi, koska minullakin on iphone vain "koska haluan ja kun kerran sain niin enää en vaihda". MUTTA, mitä jos järkeistät ostoksen niin, että harkitset vielä vaikka kuukauden tai kaksi. Odotat seuraavaa isompaa palkkaa tai tulospalkkiota tai lomarahoja.. Ja siinä sivussa huomaamatta ehdit säästää tuon tarvittavan summan puhelinta varten ja vaikka huhti-touko-kesäkuussa ostat sen jos edelleen tuntuu siltä. Minulla oli iphone 4 aina viime elokuuhun saakka, ostosta pohdin n. puoli vuotta ja sittenkin ostin vanhan mallin, eli iphone 6:sen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin hyvä, että ei tee nyt mitään päätöstä hätiköidysti. Päätinkin jo että en osta uutta puhelinta ennen kuin auto on maksettu, eli kesäkuuhun menee ainakin :D

   Poista
 2. Olin pitkään iPhone-ihminen, nyttemmim Android. Mutts mikäli Apple on pakko saada, osta hyvä ihminen käytettynä. Omat omppupuhelimeni (3 kpl) olen kaikki ostanut käytettynä ja ollut erittäin tyytyväinen. Esim. Hopeisesta Omenasta löytyy hyvään hintaan vähän käytettyjä yksilöitä.

  Mutta oikeasti ei niissä puhelimissa kyllä mitään niin ihmeellistä ollut. Androidilla pärjää aivan yhtä hyvin ja monissa asioissa paremmin. Applen kanssa olet myös jumissa muistin kanssa, lisämuisteja kun noihin puhelimiin ei paljon voi asennella. Akunkesto myös todella heikko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kävin selailemassa tuota sivua ja siellä oli monta hyvän kuuloista kappaletta myynnissä! Esim juurikin akun vaihtaneita tai huollettuja.

   Pitää katsoa sitten kesäkuussa uudestaan sillä päädyin siihen että en nyt uutta puhelinta osta ennen kuin tuo autolainan kammotus on pois päiväjärjestyksestä. Mieliteot kuriin NYT! :D

   Poista
 3. Olin pitkään iPhone-ihminen, nyttemmim Android. Mutts mikäli Apple on pakko saada, osta hyvä ihminen käytettynä. Omat omppupuhelimeni (3 kpl) olen kaikki ostanut käytettynä ja ollut erittäin tyytyväinen. Esim. Hopeisesta Omenasta löytyy hyvään hintaan vähän käytettyjä yksilöitä.

  Mutta oikeasti ei niissä puhelimissa kyllä mitään niin ihmeellistä ollut. Androidilla pärjää aivan yhtä hyvin ja monissa asioissa paremmin. Applen kanssa olet myös jumissa muistin kanssa, lisämuisteja kun noihin puhelimiin ei paljon voi asennella. Akunkesto myös todella heikko.

  VastaaPoista
 4. Itse olin pitkään myös Apple- mutta nyt en Samsungista vaihda. Ainakin itsellä kohtuuhintainen A5 ajaa kaiken tarpeellisen ja lisätilaakin saa muistikortilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samsungissa on kyllä monta hyvää puolta ja olen kaikista samsungin puhelimista (S2, S5) tykännyt. Mutta nyt kun hankin tämän macbookin, kaivertaa mua se ajatus että saisin kaikki yhdistettyä kätevästi jos olisi sama käyttöjärjestelmä. Plus halua myös applen kokeiluun ihan sillä että minulla ei ole sellaista ennen ollut :) Ja onhan ne aika nättejä! :D

   Poista
 5. Minä en ole koskaan ymmärtänyt tuota applevillitystä. Ei kyllä ole koskaan ollut sellaiset tulot, että olisin edes harkinnut noin kalliin puhelimen ostoa, mutta oikeasti. Hyvin on apple markkinoinut tuotteensa, kun ihmisistä on ihan normaalia maksaa 600-700 euroa puhelimesta!? Ostin jokin aika sitten uuden puhelimen, kun vanhaan ei pystynyt enää päivittämään ohjelmia ja netti takkuili. Uusi puhelin on Samsungin ja maksoi reippaat 250 euroa. Edellinen android kesti viisi vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hölmöähän tuo on. Varsinkin kun kyseessä ei ole mikään ikuisesti kestävä kapistus.

   Itseä applessa houkuttelee tietokoneen ja puhelimen yhdistäminen kun molemmat olisi applen käyttöjärjestelmäisiä. Ja tuo hinta on kyllä sellainen että en tiedä pystyisinkö siihen sitten lopulta kuitenkaan. Kaveri osti juuri iPhone 7 S plussan ja hintaa puhelimelle kolme vuoden aikana tulee 1000€. Jestas. Sillä maksaisi kolmen kuun vuokrat!

   Mutta nyt päädyin siihen että puhelimen osto on vasta kesän kieppeillä ja silloinkin tutkin aika tarkkana nuo käytettyjen puhelinten markkinat.

   Ja riippuuhan se myös siitä mitä siltä puhelimelta kaipaa. Jos käyttö on ns. pientä peruskäyttöä niin silloin siihen laitteeseenkaan ei ehkä ole valmis satsaamaan. Mutta kukin taaplaa tavallaa :)

   Poista
 6. Niin, se on vähän niin että mihin haluaa rahansa laittaa. Jos sä ostaisit muun kun Applen, niin jäiskö se kaihertamaan sua vai etkö kohta enää edes "muistais" että halusit sellasen? Mä en henkilökohtasesti oikein ymmärrä miksi puhelimeen laittaisi niin paljon rahaa. Jotenkaan kun ei sillä laadulla niin isoja eroja nykyään enää ole, että oisko se enemmän sit statuskysymys?

  Mulla on Honor ja hyvin on pelittänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iPhone on kyllä niin yleinen että en tiedä onko se niinkään enää statuksen nostatusta. Ehkä enemmän sellaista arjen luksusta? Moni viettää (minäkin ;/) puhelimella aikaa ehkä vähän liikaakin niin silloin ehkä haluaa myös että se puhelin on sellainen mistä tykkää ja mikä sopii itselle.

   Mutta onhan monet android puhelimetkin siellä reilun 700€ hujakoilla on kun ne tulevat markkinoille. Tosin Androidilla löytyy hinta-laatu-suhteeltaan aivan loistavia puhelimia kuten huaweit juuri ja samsung galaxyn A3 tai A5. Nekin on ollut mielessä, mutta toisaalta sitä haluaa ehkä hieman jotain uutta ja oman tietokoneen yhteentoimivuus puhelimen kanssa olisi plussaa. Tässä voisi alkaa miettiä miksi ostin ylihintaisen applen macbookin, mutta se onkin jo toinen kysymys....

   Poista
 7. Yli 200 euroa enempää en oo koskaan maksanut puhelimesta enkä tiedä maksaisinko. Tietty jos työnantaja haluaa maksaa jonkun hienon luurin niin siitä vaan.

  Eli suuntaisin kyllä mieliteot jonnekin muualle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän iPhonen hinnalla pääsisi etelän lämpöönkin...

   elämä on täynnä valintoja :D

   Poista