sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Taloudelliset tavoitteet 2017

Uusi vuosi ja kuten tapana on, pitää uudelle vuodella asettaa tavoitteita joita sitten vuoden aikana yritetään tavoittaa.

Tässä postauksessa käsittelen vuoden 2017 tavoitteita talouden näkökulmasta.

1. Ensimmäinen tavoitteeni on luonnollisesti päästä eroon kaikista veloistani. Velkaa minulla on vuoden alkaessa jäljellä yhteensä 7286,29€. Tämä tarkoittaa että velkaa pitäisi niitata joka kuukausi 607,19€ plus korot ja palvelumaksut mitä joudun maksamaan niin kauan kun autolaina on minulla kiusana, eli ainakin touko-kesäkuulle asti. Opintolainassakin on korkoa mutta sitä kertyy vuodessa ehkä 30€ eli en laske sitä suureksi kuluksi nyt tällä aikataululla.

2. Tutustuminen sijoitusmaailmaan. Tavoitteenani on lukea yksi sijoittamiseen/rahanhallintaan liittyvä kirja kuukaudessa. Suosituksia otetaan vastaan!

3. Budjetoinnin & bloggaamisen jatkaminen. Budjetoinnista olen niin innoissani tällä hetkellä että en pysty kuvittelemaan että en budjettia tekisi. Bloggaaminen on auttanut myös pitämään aiheen mielessä ja samalla koko ajan tiedostan että olen jollain tavalla tilivelvollinen blogimaailmalle. Pakko siis noudattaa budjettia kun kaikki paljastuu kuun loppuessa kuukausikoosteessa.

4. Kestävämpi kuluttaminen. Sen lisäksi että minun pitää nuukailla jotta saan velat maksettua haluan että valintani ostoksien suhteen ovat pitkällä tähtäimellä taloudellisia ja ympäristölle ystävällisempiä. Kirppikset saavat tulla taas tutuiksi ja Kambodzalaiset pari kuukautta kestävät vaatteet saa jäädä kaupan hyllylle.

5. Ruokamenoissa säästäminen. Alkuvuodesta ja oikeastaan syksyyn asti käytin aivan liikaa rahaa ulkona syömiseen ja ruokaostoksiin. Nyt haluan pitää ulkona syömiset taloudellisista ja terveydellisistä syistä minimissä ja ruokaostokset suunnitelmallisina ja järkevinä. Ruokabudjetti on alkuvuodesta 200€/kk mutta haluan jossain vaiheessa vuotta katsoa mitä tapahtuu jos sitä alkaa pienentämään pikku hiljaa.

Eiköhän siinä riitä jo tavoiteltavaa. Vuoden päästä katsellaan täällä blogissa (toivottavasti) miten vuoden 2017 tavoitteet sujui.

-Neiti Nuukailija

5 kommenttia:

 1. Onnea uuteen vuoteen ja tavoitteillesi :)

  VastaaPoista
 2. Muutama kirja, joista itse pidin ja voin suositella:
  1. Pasi Havia, Ville Lappalainen, Antti Rinta-Loppi: Erilainen ote omaan talouteen
  2. Marko Erola: Paras sijoitus
  3. Robert Kiyosaki: Rikas isä, köyhä isä
  4. Robert Kiyosaki: Kassavirakvadrantti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiitos suosituksista! Otan listan mukaan kun seuraavan kerran menen kirjastoon.

   Poista