sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Muutoksia suunnitelmaan

Hei vaan

Nyt kävi niin että mun hieno suunnitelma velkojen maksuun lykkäytyy hieman - sanoisin että pari kolme kuukautta. Tilanne on se, että kun minä tässä lähiaikoina muutan on tarkoitus nyt alkuun mennä väliaikaismajoitukseen muutamaksi kuukaudeksi ennen kuin lähden pysyvämpää vuokra-asuntoa etsimään yhdessä kaverin kanssa.

Kun muutan uuteen asuntoon, on edessä vuokravakuuden maksaminen, ja niissä asunnoissa mitä me ollaan katsottu, on vuokravakuus noin 1400€. Nykyisestä asunnosta en saa maksamaani vuokravakuutta (450€) takaisin, sillä se pidätetään sopimussakkona (auts) koska en ollut tässä asunnossa sovittua 12 kk. Vähän se kirpaisee, mutta laskin että näin se on kuitenkin järkevin tehdä.

Mutta tämä tarkoittaa siis sitä että minun pitää saada kasaan hätävarakassa 800€ ja sen lisäksi vuokravakuuden ja kuukauden vuokran oma osuus, eli noin 1100€. Helmikuussa olisi luultavasti muutto eli sinne mennessä pitäisi hätävarakassassa olla 1500, jotta vakuuden ottamisen jälkeen hätävarabufferia vielä löytyisi. Helmikuun vuokra menee normaalisti sen kuun palkasta.

Tämä tarkoittaa sitä että nyt muutama kuukausi pitää kärvistellä jotta vuokravakuus ei vie mun taloutta täysin raiteiltaan. Nolottaa myöntää, mutta pari vuotta sitten kun olin tässä tilanteessa, ja jouduin maksamaan yksin vuokravakuuden 1000€, jouduin pyytämään tuon summan veljeltä lainaa. Toisen 1000€ lainasin sitten edellistä autoa varten ja nyt viime kuussa sain vihdoin veljeni lainat maksettua loppuun. En enää ikinä tahdo lainata veljeltäni, vaikka hänellä onkin varaa lainata ilman korkoja ja hyvinkin joustavalla takaisinmaksulla (eli veli ei edes tiedä paljon on maksettu ja milloin, luottaa tässä minuun).

Vuokravakuus on asia jonka ei pitäisi tulla yllätyksenä varsinkin jos on muuttanut niin paljon kuin minä olen viimeisen viiden vuoden aikana. Nyt onneksi heräsin tähän näin muutamaa kuukautta ennen, vaikka hieman kiire tässä ehkä tuleekin.

Ihmiseksi, jolla ei ole koskaan aiemmin ollut minkäänlaista summaa säästössä, taikka edes 100 euroa ennen palkkaapäivää tilillä, minua kauhistuttaa yllättävän paljon ajatus että tuota pientä kerryttämääni pesämunaa ei yhtäkkiä olisikaan ja olisin ns. tyhjän päällä.

Lyhyessä ajassa sitä ajatuksenkulku muuttuu...

-Neiti Nuukailija

7 kommenttia:

 1. Onko se muutaman kuukauden väliaikaismajoitus halvempi kuin nykyinen asuntosi? Säästätkö siis siinä jo rahaa, vai olisiko kannattanut jatkaa asumista nykyisessä asunnossasi kunnes löydätte sen uuden asunnon kaverisi kanssa?

  Oletteko sopineet jotain tulevan asunnon vuokrahinnasta? Tuleeko se olemaan halvempi kuin nykyinen asuntosi?

  Nyt voit kerätä lisärahaa myymällä käyttämäksi jääneitä tavaroita ja vaatteita ja laittamalla kaikki rahat säästöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo halvempi väliaikasmajoitus ja tuleva vuokra. Maksan nyt joulu- ja tammikuulta 250€/kk ja siihen sisältyy sähkö ja vesi. Jos oisin jäänyt tähän asuntoon, niin kilometrejä kertyisi kuukaudessa 3000 km enemmän. Eli bensakulut nousisi huomattavasti. :/

   Helmikuun muuton jälkeen asuinkustannukset yhteensä tulee olemaan multa n. 400€/kk maksimissaan, riippuu minkähintainen kämppä löydetään eli edullisemminkin saatan päästä. Tuolla seudulla meille sopivat asunnot on haarukalla 500-700 riippuu siitä kuinka lähelle keskustaa muuttaa.

   Nykyisessä kodissa asuinkustannukset on vähintään 535€/kk ja talvikuukausina sähkölasku vähän isompi koska tässä on sähkölämmitys.

   Ja tosiaan muutto pitää joka tapauksessa tehdä, sillä uusi työpaikka on 90 km päässä nykyisestä kodista. Uusi koti onkin sitten lähempänä.

   Vähän tällaista säätöä tämä on, mutta ehkä sitten ensi vuoden puolella tasoittuu. Harmittaa toki toi hukkaan mennyt takuuvuokra mutta kaiken kaikkiaan säästän sen sitten kuitenkin bensassa ja asuinkustannuksissa.

   -Neiti Nuukailija

   Poista
  2. Niin! Olenkin nyt muuttoa tehdessä myynyt kaikennäköistä :) Pitää katsoa jos vielä keksisi enemmän myyntiin laitettavaa. Tältä kuulta pitäisi tulle 100€ lisätienestejä myydyistä tuotteista.

   Kiitos vinkeistä ja kommentista!!

   -Neiti Nuukailija

   Poista
  3. Eli muutollesi on ihan järkevä syy :) Jotenkin se ei tullut ilme tekstistäsi, joten siksi kyselin.

   Nyt vaan rahahanat kiinni muutamaksi kuukaudeksi ja kaikki säästötilille. Kun on järkevä kohde, niin motivaationkin pitäisi löytyä helpommin.

   Nyt vaan mietit kaikkien ostojesi kanssa voisiko sen jättää ostamatta kokonaan tai saada jostain halvemmalla. Muutaman kuukauden voi ihan oikeasti kituuttaa ja säästää, koko elämää ei voi. Ota tämä aika nyt sellaisena sysäyksenä uudelle kuluttamistavalle.

   Poista
  4. Joo, oon mukamas jossain kertonut että työn perässä olen muuttamassa, mutta nyt kun katoin tekstiä niin eihän siellä ole siitä mitään mainintaa. Hyvä kun kyseenalaistaa joku muukin, niin ei tule ehkä tehtyä niin paljon typeriä päätöksiä enää :)

   Poista
 2. "Kun on järkevä kohde, niin motivaationkin pitäisi löytyä helpommin." Juurikin näin. Onnea uuteen kotiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mielummin nyt kituuttaa kun elää monta kuukautta ilman minkäänlaista hätävarakassaa ensi vuoden puolella.

   -Neiti Nuukailija

   Poista