maanantai 21. marraskuuta 2016

Kannattiko työn vaihtaminen?

Aloitin marraskuun alkupuolella uuden työn. Sama omaa koulutusta vastaava työ sekä samantyyppiset työtehtävät. Erona vain paikkakunta ja tietenkin yrityskohtaiset erot. Kannattiko tämä muutos tehdä?

Työn vaihtamiseen liittyi muuttaminen ja sopimussakko aikaisemman vuokrasopimuksen rikkomisesta (12 kk irtisanomisaika). Muuttoon liittyy nyt aina joitain ekstrakuluja ja epämukavuutta, kun tämän hetkinen majoitus on väliaikaismajoitus ennen kuin muutan ensi vuoden puolelle (toivottavasti) pidempiaikaiseen asuntoon.

Vaihdoin vakituisesta työpaikasta reilun vuoden määräaikaiseen pestiin. Tämä tarkoittaa sitä että vuoden päästä joulukuussa sitä ollaan taas sormi suussa tulevaisuutta suunnittelemassa.

Uudessa työssä ei kerry aivan yhtä paljon lisiä kuin aikaisemmassa, eli taloudellisesti houkuttelevat sunnuntaityötunnit taikka yötunnit ovat vähäisempiä.

Kannattiko tämä muutos siis minun kohdallani?

Ehdottomasti!

Kuukausipalkkani nousi n. 200 euroa, mikä täyttää sitä aukko mitkä mahdolliset lisien puuttumiset aiheuttaa. Muita taloudellisia etuja on työmatka, koiran hoitaminen sekä asuinkustannukset.

Aikaisemman työni poikkeuksellisten työaikojen takia jouduin viemään koirani hoitoon melkein aina kun minulla oli työvuoro. Koira ei olisi yksinkertaisesti pystynyt olemaan yksin kotona niin pitkiä aikoja ja koiran ottaminen työpaikalle oli yövuoroja lukuunottamatta mahdotonta.

Koiran hoito toi omat kustannukset, sillä muutin työn perässä eri paikkakunnalle ja kauas omasta luomuverkostosta enkä ehtinyt tämä aikana kun tällä paikkakunnalla asuin tutustua sellaisiin ihmisiin ketkä olisivat pystyneet niinkin säännöllisesti koiraa hoitamaan. Koiran hoitokustannukset olivat kuukaudessa n. 150€ ja tämä ei kata bensakustannuksia taikka aikaa minkä koiran kuskaaminen paikasta toiseen aiheutti.

Työmatkani oli vain 15 km suuntaansa, mutta koska asuin sen verran syrjäseudulla löysin koiranhoitopaikan 19 km päästä kotoa ja 25 km päästä töistä. Eli työpäivinä ajoin aluksi koirahoitopaikkaan, josta ajoin työpaikalle, josta ajoin hakemaan koiran ja sieltä kotiin. Tämä tarkoitti 19+25+25+19=88km. Ja ei, en löytänyt yhtään lähempää taikka paremmalla sijainnilla olevaa hoitopaikkaa, yritin kyllä. Tuosta tulee kuukaudessa jo aika monta kilometriä ylimääräistä ajelua saati sitten vuodessa.

Asuinkustannuksetkin pienenevät huomattavasti muuton jälkeen. Väliaikaismajoitus on hyvinkin edullinen, mutta alkuvuoden muuton jälkeen asuinkustannukset pienevät arvioni mukaan ainakin 200 € aikaisemmasta vaikka elintaso pysyy samana, ellei jopa paranekin.

Vanha asuntoni oli 450€/kk ja siihen päälle vesi sekä käyttö- ja lämmityssähkö. Sähkö yksistään toi noin. 70-100€/kk lisäkustannukset vuodenajasta riippuen. Ne asunnot joita olen katsellut olisi itselleni hintahaarukkaa 300-325€/kk vuokra ja tähän käyttösähkö ja vesi päälle. Eli reilusti pitäisi siis asuminen halventua.

Nykyisessä työssäni minun on mahdollista ottaa oma koira mukaan, taikka jättää koira kotiin, sillä työajat ovat normaaleja ja koira pärjää hyvinkin ne ajat itsekseen. Hoitokin helpottuu kun ilmaisia hoitopaikkoja on useampi lähellä.

Kaiken kaikkiaan varsin kannattava muutos, vaikka oman työn tällaiset suuremmat muutokset aina vaatiikin. Ja taloudellinen puoli ei ollut todellakaan edes TOP 5 listalla syistä miksi lähdin uutta työtä etsimään, tämä oli vain tällainen kiva bonus! :)

-Neiti Nuukailija


5 kommenttia:

 1. Kuulostaa aika hienolta kaikin puolin uuteen työhön starttaaminen. Toisinaan muutos on vain hyvästä. Paljon onnea uuteen elämänvaiheeseen.

  VastaaPoista
 2. Irtisanomisaika asunnosta oli toivottavasti hieman lyhyempi, tuo 12 kk:n irtisanomisaika kuulostaa hieman laittomalta 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, meinasin siis että ensimmäinen irtisanomismahdollisuus oli 12 kk päästä vuokrasopimuksen alkamisesta. Eli 12 kk määräaikainen vuokrasopimus ja sitten sitä aikaisemmasta sopimuksen irtisanomisesta tuli tuo sopimussakko.

   Nyt vasta tajusin että vähän hassusti kirjoitin tuon.

   Poista
 3. Irtisanomisaika asunnosta oli toivottavasti hieman lyhyempi, tuo 12 kk:n irtisanomisaika kuulostaa hieman laittomalta 😉

  VastaaPoista