perjantai 19. toukokuuta 2017

AUTO MAKSETTU!

Ihanaa! Se päivä on VIHDOIN tullut! 7 kuukauden säästämisen jälkeen auto on nyt virallisesti minun ikioma! Yhteensä auton maksuun meni 11 kk ja 28 päivää! Autoa ostaessa ajattelin kyllä että maksaisin lainan pois suunniteltua nopeammin, mutta en tainnut uskoa siihen ajatukseen itsekään tuolloin. Vuosi on tuosta päivästä pian kulunut ja tuntuu että kaikki talouteen liittyvät asiat ovat muuttuneet kohdallani täysin.

Ensimäinen velkani minkä maksoin oli puhelimen loppulasku joka oli n. 160€ ja maksoin sen jo marraskuussa. Sen jälkeen olen hitaasti mutta varmasti säästänyt ja maksanut autoa. Tässä matkan varrella on hieman turhauttanut kun tuntui että en edennyt oikein mihinkään vaikka elin mielestäni hyvinkin nuukaillen. Mutta nyt kun tämä hetki on vihdoin käsillä on tämä kaikki ollut sen arvoista.

Kaikista lainoistani tämä autolaina on ollut kaikista ärsyttävin. Kuluja ja korkoja tuli yli 20€/kk. Korko autolainalla oli huima 3,9%. Ja se täyskasko! Argh kuinka raivostuttavaa oli sitä maksaa. En siis todellakaan tarvitsisi tuohon autoon täyskaskoa, ja vaihdankin sen joko osakaskoon tai pelkkään liikennevakuutukseen saman tien nyt kun auto on minun omistuksessa.

Marraskuussa autolainasta oli jäljellä 3747€. Alkuperäinen otettu laina oli 4189€ joista 189€ oli rahoituksen aloitusmaksu ja 4000 auton hinta. Yyh! Kuinka tyhmä oikein voi olla? Jos olisin maksanut auton alkuperäisen maksusuunnitelman mukaan, olisin maksanut auton kolmessa vuodessa, eli viimeinen maksupäivä olisi mennyt toukokuulle 2019. Se olisi tarkoittanut että olisin maksanut autosta yhteensä hurjat 4900€ korkoineen ja kuluineen. Tämän lisäksi olisin joutunut maksamaan vielä kahdesta lisävuodesta täyskaskoa sillä santanderin autorahoitus sen vaatii. Tämä olisi kustantanut ainakin 1000€ lisää.

Nyt kokonaishinnaksi autolleni tuli  4469,13€. Eli koska ostin auton hetken huumassa ilman että säästin summan etukäteen pulitin rahan lainaamisesta yhteensä 469,13€. Tuossa on siis tuo rahoituksen aloitusmaksu ja kaikki korot ja käsittelykulut mitä kerkisin vuoden aikana maksaa. Miettikää jos olisin maksanut tuota autoa vielä seuraavat kaksi vuotta, huh!

Mutta kaikista onnellisin olen siitä, että sain vihdoin tämän ison mörkölainan maksettua eikä mun tarvitse enää ajatella omaa tyhmyyttä joka kerta kun autolla ajan. Muut velkani ovat korottomia tai pienikorkoisia sekä paljon pienempiä pääomaltaan! Eli esim. tietokoneen maksan tuossa tuokiossa ja vaikka opintolainaa on jäljellä vielä reilu 2000€ on sekin jotenkin henkisesti paljon helpompi käsitellä.

Tämä on onnellinen päivä Neiti Nuukailijan maailmassa! Kohti fiksumpia taloudellisia päätöksiä!

-Neiti Nuukailija

9 kommenttia:

 1. Hieno juttu. Minulla säästämisen tarkoitus avautui ehkä juuri eniten autosta. Mietin silloin auton vaihtoa uudempaan ja sitten laskin että jos ostan 10000 e kalliimman auton, niin käyn sitä varten töissä 10 kk (sain silloin säästöön 1000 e kuukaudessa). Valitsin mielummin sen halvemman auton (töissä auto oli pakollinen) ja otin tuon 1000 e vapaa-aikana eli tein kolmipäiväistä työviikkoa. Aika kiva ratkaisu ei uutta autoa (jonka arvo olisi tippunut heti), töissä 3 päivää ja vapaalla 4 päivää. Muuten olisin ollut joka arkipäivä töissä ja minulla olisi ollut hienompi auto (Mitä minä sillä hienommalta autolla olisin tehnyt kun olin koko ajan töissä). Ratkaisuni lisäsi huomattavasti onnellisuuttani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika käytännöllinen esimerkki kyllä. Mäkin joskus haaveilin uusista audeista, mutta nyt toi mun volkkari saa luvan toimittaa auton virkaa niin kauan kuin se on vain taloudellisesti kannattavaa :) Uusista autoista en kyllä enää haaveile!

   Poista
 2. Jahas. Itsekin tässä juuri auton hankintaa harkitsemassa. Täytyypä ottaa nuo sun nostamat pointit huomioon. Tuossa 4000 euron hintaluokassa auton arvonaleneminen on tosi maltillista. Siinäkin mielessä järkiratkaisu.

  Tällä hetkellä kuluja autoilusta tulee todella maltillisesti johtuen laina-autoilusta, mutta siitäkin tulee huono omatunto, hah.

  Vaikeita päätöksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu varmaan keneltä autoa lainailee. Jossain vaiheessa oma auto on vain pakollinen. Itsellä auto on ollut aina pakko olla joko työpaikan tai oman kodin syrjäisestä sijainnista johtuen (ei julkisia). Mutta jos joskus työmatka olisikin vaikka pyöräilymatkan päässä, voisin harkita kyllä autottomuutta jos se vain tuon koiran kanssa onnistuisi.

   Poista
 3. Tuttu tunne! Isot onnittelut, tiedän miten iso helpotus tuo tilanne on :)
  Itse heräsin viime syksynä huomaamaan että hetkinen, mun auto on muuten ostettu ihan törkeän huonolla lainalla :D Kulut ja korot oli kuukaudessa 50e luokkaa, huh... Onneksi sain autolainan taputeltua asunnon myynnin myötä kokonaan pois. Täyskasko mulla on ollut koska se on melko edullinen verrattuna pelkkään liikennevakuutukseen, mutta eiköhän senkin kohta voisi ottaa pois kun autolla alkaa olla ikää ja kilometrejä mittarissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiitos! Tää oli ihana hetki huomata että tässä projektissa oikeasti edetäänkin johonkin :) Hyvä että sullakin autolaina on nyt niitattu!

   Poista
 4. Aivan mahtavaa!! Varmasti vapauttava tunne kun velka on kokonaan maksettu, onnittelut siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Mahtava fiilis kyllä. Nyt vain nuo loput velat poispoispois ja elämä jatkuu :D

   Poista
 5. Hienoa!!! Ahkerasti olet saanut velkoja tippumaan!

  VastaaPoista