tiistai 30. toukokuuta 2017

Kesäkuun 2017 Budjetti

Kesä on täällä!

Kesäkuussa mulla on elämäni pisin maksettu kesäloma: 10 päivää :D Vapaapäivien ansiosta sain sen jatkettua kahdeksi viikoksi. Ajatuksissa on viettää rauhallinen loma maaseudun rauhassa. Joskin jotain pientä ekstraa on suunniteltuna johon olen budjetoinut rahaa. Juhannus menee myös perheen parissa ja mahdollisesti töissä jos vain tarvis.

Tässä olisi kesäkuun budjetti:

tulot:

palkka     2467,06
sivutulo   400
muu         784,14

menot

vuokra        339
auton loppuvelka  1741,55
liittymä      16,92
netti           10
bensa         150
lainaerät    150,77
ruoka         180
random      50
ravintola    70
vakuutukset   400
oma raha  200
vaatteet    100
koira        50
x              100

säästöt

ASP        50
joulu       20

Huomioitavaa:

-auton loppuvelan maksu on nyt budjetillisista syistä laitettu kesäkuulle, sillä maksoin sen suurimmaksi osaksi toukokuun lopussa tulleella palkalla, eli sillä millä budjetoin kesäkuun. Maksoin sen siis kuitenkin pois heti kun palkka oli tullut, jotta en joutuisi maksamaan päivääkään kauempaa korkoa tai muita kuluja mitä autolaina kartutti.

- auton loppuvelan takia tuloissa on kohta muut, joka tarkoittaa loppuja velkasäästöjä sekä laskutilin säästöjä jotka taas menevät vakuutusmaksuihin.

-kilpailutin vakuutukset autovakuutuksen vaihdoksen myötä, joten kesäkuussa tulossa uusien vakuutuksien maksuja ja vanhoista joitain palautuksia. Näitä oli aika vaikea arvioida, joten lätkäisin tuon 400 € sillä toiveena olisi että pystyisin maksamaan esim. auton vakuutukset kerralla enkä osissa niin kuin olen aina ennen tehnyt. Voi tosin olla että rahat eivät nyt kaikkien näiden menojen jälkeen riitäkään kaikkien maksuun kerralla.

-sivutyöstä pitäisi tulla mukava potti: 400 €. Olin viime kuussa pari sunnuntaita töissä sivutyössä sekä useamman arkivuoron. Toivottavasti olen laskenut oikein. Sivutyön tuloista minulta lähtee 50% suoraan veroihin ja vähennyksiin.

- oma raha + vaateraha on tarkoituksella laitettu aika suureksi summaksi. Minulla on muutama vaatehankinta edessä kesää varten sekä omasta rahasta maksan myös tuparilahjan sekä valmistujaislahjan jotka kesäkuulle osuu. Sen lisäksi olen varannut rahaa pieniin kesälomahemmotteluihin ja esim ripsienpidennyksien huoltoon. Tarkoituksena olisi käydä kesäloman aikana myös Helsingissä yhtenä päivänä katselemassa suuren maailman menoa! :)

- säästöön ei jää kesäkuulta muuta kuin ASPin minimisumma ja joulun sinking fund.

Sellainen kuukausi tulossa! Jatketaan pian toukokuun budjetin koosteen tarkastelussa.

-Neiti Nuukailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti