sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Vakityöpaikka!

Hei vaan!

Mulla taisi mennä kaikki suunnitelmat uusiksi. Sain nimittäin vakkaripaikan nykyisestä työpaikastani. (!!)

Joskus aikaisemmin olen tainnut mainita että jos jatkoa tarjotaan olen sen valmis vastaanottamaan. Olin ajatellut että jatko saattaisi olla joko hetken aikaa osa-aikaista tai jokin määräaikainen pätkä, esim. äitiysloman sijaisuus. Tällä viikolla työnantaja tarjosi kuitenkin vakituista toimea, jota hetken mietittyäni (n. 1 min) päätin sen vastaanottaa.

Taloudellisesti tämä tarkoittaa sitä, että vakaat tulot ovat nyt varmat ja voin ikäänkuin hengähtää hetken. Omalla alallani ei työt lopu ja en ole koskaan ajatellut että jäisin työttömäksi ainakaan muutamaa kuukautta pidemmäksi ajaksi. Mutta toinen asia on se, että mistä ja minkälaisesta työpaikasta niitä töitä sitten lähtisi etsimään ja saamaan. Minulla on kokemusta työpaikoista joissa en viihdy vaikka työtehtävistäni pitäisinkin. En siis haluaisi lähteä kokeilemaan taas jonnekin uuteen paikkaan miten siellä viihdyn.

Olen muuttanut työn perässä neljä kertaa viimeisen kolmen vuoden aikana. Alkaa jo riittämään. Alan näköjään olemaan sen verran vanha että kaipaan pysyvyyttä ja sitä tämä työpaikka minulle tarjoaa. Voin hyvinkin kuvitella olevani nykyisessä työpaikassa 5-10 vuotta. Ainoa mikä noin pienessä yrityksessä on negatiivista on uralla etenemisen huonot näkymät. Esimiesasemaa ei yksinkertaisesti ole jos ei ole yrittäjä. Toivon toki että jollain osa-alueilla vastuu kasvaa ja osaaminen tietenkin sitä myötä. Haluan myös kouluttautua työn ohella lisää alaan liittyvillä lisäkoulutuksilla ja vakituinen työpaikka ja opiskeluun kannustava ilmapiiri sen sallii erinomaisesti. Ja koska yritys on pieni, niin työajat, mahdolliset ylimääräiset lomat ja pidemmät vapaat ovat aina järjesteltävissä jos niin haluan. Ja työporukka on tuolla mahtava!

Olen kaiken kaikkiaan todella innoissani tästä muutoksesta ja nyt voin mielihyvin lähteä suunnittelemaan tulevaisuutta tämän pohjalta. Kaikista jännittävintä on se, että kerrankin tiedän missä päin Suomea tulen olemaan edes muutaman vuoden eteenpäin. Asumisen kannalta se on suuri juttu ja oman asunnon hankinta alkaa todella olemaan ajankohtaista! Jos pankista vaan saa lainan mitättömillä säästöillä.

Olen tämän vuoden loppuun ainakin tässä vuokra-asunnossani, mutta sen jälkeen kaikki on auki. Asuntoja on tarjolla tällä alueella hyvin ja kun olen niitä tämän kevään katsellut on siellä ollut lupaavia vaihtoehtoja myös. Edelleen mietityttää asumismuoto ja tarkempi sijainti, mutta siitä lisää pohdintaa myöhemmin.

Nyt vain iloitsen vakityöpaikasta ja kesälomasta (2vko) joka alkoi minulla eilen! Jee :)

-Neiti Nuukailija

18 kommenttia:

  1. Ihanaa ja rentoa lomaa!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Ehtii sitten käyttää energiaa muidenkin asioiden miettimisen.

    VastaaPoista
  3. Onnea molemmista, työpaikasta ja lomasta! :)

    VastaaPoista