lauantai 22. lokakuuta 2016

Tilanne nyt

Kaikki tämä alkoi ärsytyksestä ja turhautumisesta omaan taloudelliseen tilanteeseen.

Pohdin tuossa reilun vuoden että miten voi olla mahdollista että minä, työssäkäyvä yksineläjä, en selviä palkkapäivästä seuraavaan.

Pahimmillaan jouduin kuun lopussa jättämään kauppareissun väliin, jotta pääsen autolla aamulla töihin. Tällaiset tilanteet olivat enemmänkin harvassa, mutta tarpeeksi tiukille tilanne meni sen verran monta kertaa, että useamman kerran sitä piti päätä raapia jos postista tuli "yllättävä" lasku.

Mihin kaikki minun rahani oikein menivät? En tiedä sitä itsekään.

Älkää antako menneen muodon hämätä. Ei tarvitse mennä kuin viime kesäkuuhun kun taas oli sormi suussa miettiessäni miten saan kaskon maksettua.

Silloin minulle riitti.

Päätin, että minähän en käy joka päivä töissä vain ja ainoastaan sen vuoksi että minulle ei tule kylmä tai nälkä, vaikka nämä toki ovatkin ihmisen päätarpeita. Tulin vain siihen tulemaan että kyllä sitä helpommallakin leipänsä pöytään saa, jos niikseen tulee.

Tein suunnitelman. Vuoden päästä haluan olla sellaisessa tilanteessa, että raha-asiat eivät tuota minulle ylimääräistä stressiä tai ikäviä yllätyksiä. Tämä vaatii minulta paljon opettelua ja uhraamista. Vaikka en olekaan ollut kaikista tuhlaavin tai suurin shoppailija, on tuo rahan tuhlaaminen minulta onnistunut siinä missä muiltakin. Niin kuin plusmiinusnolla kuukaudet ovat osoittaneet.

Tämän blogin tarkoituksena onkin lähteä uuteen nousuun taloudenhallinnan ja sen myötä elämänhallinnan osalta. Tavoitteena on päästä henkisesti miljonääriksi, vaikka se saattaa hieman kummalta kuulostaakin. Paremmin tuon voi ehkä kuvailla taloudelliseksi vapaudeksi ja riippumattomuudeksi. Minulla on kuitenkin aikaa tuo tavoite saavuttaa. Lottoon en siinä asiassa kuitenkaan luottaisi.

Luvassa on budjetteja, rahapulinaa, lainojen maksua ja nuukailua.
Tervetuloa kaikki aiheesta kiinnostuneet matkalle mukaan!

-Neiti Nuukailija

8 kommenttia:

 1. Vastavierailulla. Tsempataan toisiamme, päihitetään velat, pysytään budjeteissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Kiva kun poikkesit. Tsemppausta kaivataan kyllä ja kiva tosiaan seurata muiden vastaavassa tilanteessa olevien matkaa velattomuuteen ja taloudenhallintaan. :)

   Poista
 2. Hei nyt minäkin tänne löysin! Ensinnäin tervetuloa blogiyhteisömme kiehtovaan maailmaan ja toiseksi: jei sain taas uuden blogin mitä seurata!
  Tsemppiä kovasti! Tästä tulee hieno matka!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kiva kun löysit ja tervetuloa! Sun blogia lukiessa tulee aina hymy kasvoille :)
   Kaikki vertaistuki on kyllä tarpeen tässä projektissa. Melkein kun dieetillä ois :D

   -Neiti Nuukailija

   Poista
 3. Miljonääri kerhossa sitten tavataan, onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ilman hurjia tavoitteita ei voi myöskään saavuttaa suuria :)

   Poista