sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kuka Neiti Nuukailija?

Katsoin eilen huvikseni minkälainen tarjonta Suomessa on talousblogien suhteen.
Rahan käyttö ja säästäminen on normaali osa elämää, joten se nousee pakostikin aiheeksi monissa lifestyle-blogeissa, mutta valittavan pienelle huomiolle rahan hallinta monissa blogeissa jää. Varsinkin kun kaupallisessa nyky-yhteiskunnassa melkein kaikki, blogitkin, pyörivät kuluttamisen ympärillä.

Monet talousblogit tuntuvat olevan rahamaailman ammattilaisten kirjoittamia ja puhuvat sijoittamisesta ja muista finanssialan asioista asiatekstimäisesti. Mikä ei ole siis paha asia, mutta vaatii oman yleisönsä. Täytyy etsiä tarkemmin meitä "tavallisia" tallaajia joilla taloudenhallintaan liittyy arki ja arjessa säästäminen. Kyllä näitä varmasti on, mutta ne täytyy vain löytää.

Miten minun pieni blogini sitten mahtuu tuon kaltaisten blogien tontille? Minun lähtökohtani on aika erilainen. Olen raha-asioissa noviisi ja monista asioista täysin tietämätön. Olen nuori nainen, "pienituloinen" ja silti naiivisti ajattelen että näilläkin eväillä voin löytää tieni vaurauteen. En varmasti yhtä nopeasti tai tehokkaasti kuin muut, mutta kuitenkin päämäärään saavuttaen.

Tiedostan että vaurastuminen vaatii usein älykästä sijoittamista ja talouselämän tietotaitoa. Tätä minulla ei vielä ole, enkä koe että tähän hetkeen sitä vielä tarvitsisinkaan. Jossain vaiheessa matkallani kohti taloudellista vapautta tulen näihin asioihin vielä törmäämään, ja toivon että siinä vaiheessa osaamiseni on hieman eri tasolla. 

Nyt tavoitteeni ovat kuitenkin varsin yksinkertaiset. Säästä hieman, maksa kaikki velat ja säästä enemmän. Kun pääoma alkaa kertyä pitää jonkun fiksumman kanssa lähteä keskustelemaan mitä sillä pääomalla kannattaa tehdä. Vielä ei ole sen aika.

Nyt keskityn vain nuukailemaan.

-Neiti Nuukailija

9 kommenttia:

 1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi: sinun ja minun "tavallisten tallaajien" blogit ovat selvästi vähemmistössä. Eikä siinä mitään, mutta oman kiinnostukseni kohteena eivät (vielä) ole sijoitusblogit, koska oma tilanne on niin kaukana näistä sijoitus- ja finanssiblogeista. Siksi on kiva lukea tätä, on "mukavaa" kun joku on samassa tilanteessa ja samoin aikein etenemässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Sijoituspuoli tulee sitten aikanaan, mutta tässä vaiheessa ei kannata niistä stressata. Ehkä kun sitä rahaa alkaa olemaan sen verran että miettii mihin ne kaikki voi laittaa, on aika pohtia sijoituspuolta :)

   Ja kyllä, vertaistarinat ovat ihan parhautta. Ei tarvitse kituuttaa yksin menemään :D

   Poista
 2. Kiva että aloitit blogin! Vaikuttaa siltä että sinulla on jo suunnitelma hyvällä mallilla.

  Haluisin osata kirjoittaa sijoittamisesta niin, että teksti olisi kiinnostavaa ja ymmärrettävää myös sellaisille joita sijoittaminen ei ole aiemmin kiinnostanut. Vielä en ehkä osaa ja koko ajan opin myös lisää sijoittamisesta. Jos osaat antaa vinkkejä siihen miten sijoittamisteksteistä saisi parempia niin kuuntelen mielelläni :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit! Löysin sinunkin blogin eilen, pitää ajan kanssa käydä sitä tarkemmin läpi.

   En sinun tekstejäsi tosiaan ole vielä ehtinyt lukea, mutta mikä itselläni vie mielenkiinnon on jos ei ymmärrä kaikkia käsitteitä mitä tekstissä käytetään.

   Sovitaan vaikka niin että jos jokin asia jää sun blogissa epäselväksi mä kysyn sitä heti kommenteissa niin siinähän sitä oppii parhaiten :)

   Poista
  2. Kiitos, joo se ois ihan mahtavaa!

   Poista
 3. Löysin vasta blogisi ja jään sitä seuraamaan. En tiedä, mihin sarjaan minun blogini laitat, mutta osittain samanlaisia ajatuksia ennen palkkapäivää on minullakin. Siirrän säästöön menevät rahat pois käyttötililtä heti palkkapäivänä ja viimeisenä viikkona (tai joskus jopa kaksi viimeistä viikkoa) ennen palkkapäivää joutuu taiteilemaan todella, jotta ei joudu siirtämään rahoja takaisin käyttöön. Toki tiukan paikan tullen on mitä siirtää, mutta tuntuu se silti pahalta. Nyt käyttötili alkaa olemaan tyhjä ja palkkapäivään on vielä 11 päivää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä käydä seuraamassa sunkin blogia! Kiva huomata että meitä talousbloggaajia onkin näin paljon.

   Pitää munkin aloittaa laittaa säästöt säästöön heti palkkapäivän jälkeen. Aikaisemmin oon ajatellut että parempi laittaa sitten loppukuusta niin ei tarvitse siirtää takaisin päin jos tarvetta. Mutta eipä ole roposia toiselle tilille kertynyt.

   Kiva kun jäit seuraamaan! Tervetuloa :)

   Poista
 4. Moi ja tervetuloa talousblogiskeneen! Itse tykkään lukea sekaisin sijoitusjuttuja ja henkilökohtaista taloudenhallintaa käsitteleviä juttuja, koska ensimmäisistä oppii ja toisista saa vertaistukea :-) Enimmäkseen kirjotan vielä päiväkirjamaisesti säästämisestä, kuluttamisesta ja työelämästä, koska sijoittamisesta en tiedä hirveästi vaikka pieni salkku löytyykin.

  Mielenkiintoinen blogi, jään seuraamaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! :) Kuulostaa hyvältä tasapainolta noiden talousblogien kanssa. Pitää alkaa kehittää itseä tässäkin asiassa myös.

   -Neiti Nuukailija

   Poista