tiistai 8. lokakuuta 2019

Taloustilanne nyt ja velkapäivitys

Hei!

Bloggaus on ollut nyt melkein vuoden tauolla, hups!

Täällä on kuitenkin jatkettu koko tämän ajan tarkkaa budjetointia, eli siitä ei ole lipsuttu. Eli talous on pysynyt hallussa muutamaa harha-askelta lukuunottamatta.

Tässä tiivistetysti mun taloudelliset ruusut ja risut:

+ Opintolaina maksettu 10.7. Tuossa vaiheessa jäljellä oli 523,44€
+ Auton maksoin kesäkuussa loppuun. Eli vuodessa sain maksettua 3300€ kokoisen lainan.
+ Kotiin ja pihaan liittyviä töitä tehty ja teetetty n 2000€ edestä. Näihin kuului mm. puiden kaadatusta ja pihan aitaaminen. Tämä kaikki maksettu ns. käteisellä jota säästetty kyseisiä töitä varten ja maksamalla loput esim. silloin tulleista lomarahoista tai veronpalautuksista. Eli velkaa en ottanut!
+ Olen säästänyt n. tonnin ilmalämpöpumppuun. Eli asennuksineen sellainen maksaa n. 1500-2000e joten ihan hyvässä vaiheessa olen.
+ Jokainen meno edelleen budjetoitu sentilleen excel taulukkoon.
+ Viikon reissu ulkomaille mahtui myös kesään, ja siihen sain etukäteen säästetty varat jotka riittivätkin hyvin matkalla.
- Shoppailuinto on ajoittain yltynyt mahdottomaksi ja muutamaan isompaan hankintaan olen ottanut "kuluttomat ja korottomat" osamaksut. Olen osannut perustella hankinnat itselleni niin hyvin että ei edes hirveästi harmita. Mutta tavoitteena on maksaa molemmat ostot maksusuunnitelmaa nopeammin. Hankinnat olivat siis uusi läppäri ja älykello. Alempana ne on listattu velkapäivitykseen.
- Vaikka en ole elänyt yli varojeni, välillä on tullut tehtyä hankintoja joita en ole budjetoinut. Olen esimerkiksi elänyt tähän vuoteen asti koko itsenäisen elämäni ikean 30 € astiastolla, joten aloitin keräämään iittalan taika-astiastoa. Noh, sittarin leiman keräilystä innostuneena ostin sitten esim. kesän aikana 6 kpl isoja lautasia, 6 syvää lautasta, 6 isoa kulhoa ja 6 leipälautasta sekä ison tarjoilukulhon, mikä oli kokonaisuudessaan aika hintavaa. Onneksi sain lähes kaiken -50% alennuksella juurikin leimojen keräilyn myötä, ja sen takia vähän hopulla tuon kaiken ostinkin.
- Sijoitukset ovat olleet ihan minimissä ja tauolla. Välillä olen laittanut satasen tai viiskymppisen nordnettiin, mutta niin vähäisesti että ei sitä voi sijoittamiseksi kyllä sanoa.

Säästöprosentti kertoo varmaan jotain tämän vuoden kulutuksesta, joten listaan ne alle:
tammi ja helmikuussa 0%
maaliskuussa 30 %
huhtikuussa 25%
toukokuussa 2%
kesäkuussa 18%
heinäkuussa 17%
elokuussa 41%
syyskuussa 42%

Tämän vuoden nettopalkkojen keskiarvo on ollut 2480€/kk. Tässä siis huomioitu myös lomarahat.

Velkatilanne 8.10. on siis seuraava:

Tietokone 1110,7€
Kello 458,64€
Asuntolaina 66 966,77€

Velkaa yhteensä 68 536,11€
Kulutusvelat yhteensä: 1569,34€

Säästöt:

Puskuri  1900€
Sijoitukset 1350€

Säästöt yhteensä 3250€

Eli sellaista kuuluu tänne! Olen seurannut kyllä muita talousblogeja suhteellisen ahkeraan, mutta useampi tuntuu olevan nyt joko tauolla tai päivittävän harvoin.

-Neiti Nuukailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti