perjantai 25. lokakuuta 2019

Rahasyöpöt II Ruoka ja Ravintola

Kuten viime postauksessa kerroin, aion käydä alkuvuoden menot läpi kategorioittain ja tehdä niistä koosteen tänne blogin puolelle.

Tänään vuorossa ruoka- ja ravintolamenot. Ruokasummissa on kuitenkin satunnaisia hygienia- ja taloustarvikkeita kuten pesuaineita yms, koska jos olen niitä ostanut ruokakaupasta elintarvikkeiden ohessa en ole niitä eritellyt.

Ruokamenot:

tammi   131,98€
helmi   189,85€
maalis   181,38€
huhti   256,4€
touko   280,87€
kesä   210,37€
heinä   230,49€
elo   225,54€
syys   264,39

yhteensä ruokaan on mennyt rahaa 1971.27€, joka on 8,8% vastaavan ajan nettotuloista.

Ravintolamenot:

tammi   94,3€
helmi   100€
maalis   73,9€
huhti   84,6€
touko   61,8€
kesä   61,05€
heinä   73,15€
elo   47,7€
syys   34,35€

Ravintolamenot ovat olleet yhteensä 630,85€ joka on 2,8% nettotuloista.
Yllätyin ehkä siitä kuinka paljon olen Suomessa käyttänyt ravintoloihin. Reissujen ruokamenot eivät ole näissä numeroissa, sillä ne menee erillisestä matkakassasta.

Huomaan että ruokamenoissa on aika isojakin eroja. Tammikuussa olin viikon reissussa ja loppukuu meni näköjään kaapinpohjia tyhjennellessä. Koen, että itselleni realistinen ruokabudjetti kuukaudessa on 180-230€ ja mielessäni pyrin usein pysymään max 200€. Kuten näkyy tämä ei ole usein toteutunut :D Suurempikulutteisina kuukausina olen käynyt kaupassa myös useammin, milloin toki rahaa menee enemmän kun sieltä jotain ylimääräistä tulee aina napattua mukaan.

Jonkin verran noihin kuukausiin on mahtunut "arjen hemmottelua" eli tuoreiden mansikoiden ostoa ja satunnasesti valmisruokia. Hedelmiä ja tuoreita vihanneksia ostan myös paljon, mikä toki näkyy hinnoissa. Mango on esim ihan lempparia ja aika harvoin tarjouksessa. Avokadot on myös herkkua.
Perusruoka-aineet on kuitenkin suht edullisia, kuten pasta, peruna ja kanafileet tai filesuikaleet.

Täytyy myöntää että ruokaostoksilla en ns pihistele kauheasti. Jos tekee mieli lohta niin ostan lohta. Pastaksikin valikoituu usein tuorepasta vaikka se on arvokkaampaa. Tietyt "kalliimmat" asiat ovat myös itselleni hinnan väärtejä, kuten Keso-raejuusto joka on paaaljon parempaa kuin rainbown tai lidlin edullisemmat raejuustot. Pienistä puroista jne.

Nyt olisi mielenkiintoista tietää elääkö joku nelihenkinen perhe samalla budjetilla kun minä? :D Kuinka paljon teidän mielestä olisi sopiva määrä ruokamenoihin per aikuinen henkilö?

-Neiti Nuukailija

1 kommentti:

 1. Hei, juhlakausi on taas täällä. Niiden, jotka hyötyivät meistä, tulisi tulla esiin ja antaa todistus meistä. Niiden, jotka eivät ole saaneet meiltä lainaa, tulisi ottaa yhteyttä meihin nyt.

  Pieni johdanto itsestäni.
  Nimeni on Claudia Klein, olen saksalainen ja edustaan ​​Spotcap Global Financial Services -yritystä. Annamme kaikenlaisia ​​lainoja 3 prosentin korkotuella

  Tarvitsetko lainaa velan vakuuttamiseksi ennen vuoden loppua?
  Tarvitsetko lainaa yrityksen perustamiseen tai hoitavan liiketoiminnan laajentamiseen?
  Tarvitsetko lainan lomalle?
  Tarvitsetko lainan auton tai talon ostamiseen?
  Tarvitsetko lainaa uuden projektin käynnistämiseen tai nykyisen projektin loppuun saattamiseen?

  Mistä tahansa syystä se voi olla ja tarvitset rahaa. Tässä on ratkaisu taloudellisiin huolenne.
  Asianomaisten osapuolten tulee ottaa yhteyttä meihin saadaksesi lisätietoja sähköpostitse: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 |

  Lainaamalla verkossa olemme erittäin luotettavia ja luotettavia. On erittäin tärkeää, että työskentelet oikean yrityksen kanssa. Autamme sinua saamaan lainaasi parhaan hinnan riippumatta luottoasi! Jos etsit minkäänlaista lainaa, olemme oikea yritys, johon voit ottaa yhteyttä.

  Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi lisätietoja lainatarjouksestamme tämän sähköpostin kautta: | spotcapglobalservices@gmail.com | tai viesti meille WhatsAppissa: +4915758108767 | & Vastaa hetkessä.

  VastaaPoista