lauantai 2. syyskuuta 2017

Tilannepäivitys asuntovelalliselta

Hei! Bloggaus on ollut hieman pakkolomalla. Myin nimittäin tietokoneeni veljelleni, kun hän aloitti opiskelut.

Kännykällä en ole jaksanut alkaa pitkiä kirjoituksia kirjoittaa, ja töissä ehdin olemaan tietokoneella vain yövuorossa. Joten tässä sitä ollaan, yövuorossa päivitystä tekemässä.

Mutta tässä kuukauden aikana on ehtinyt tapahtua vaikka mitä! Ostin nimittäin asunnon! Yksi oiva ja minulle täydellinen kämppä löytyi ja pari viikkoa asiaa pureskelin, pohdin ja laskin, ja totesin että tässä se koti nyt on, jos jossain.

Asuntovelkaa löytyy minulta nyt:   75 000 €!

Ei minusta kovin paha, vaikka yksin velan otinkin. Asuntoa ei tarvitse rempata ainakaan seuraavaan 10 vuoteen ja "alkuremontti" on myös aika pientä: makkarin maalaus, keittiötason vaihto ja yhden seinän tapetin vaihto.

Muita hankintoja tähän muuttoon kyllä liittyy. Minulla ei ole omaa pesukonetta, ja se olisi nyt hankittava. Ja sängyn uusiminen on ollut ajankohtaista kohta jo 5 vuotta, joten päätin että nyt se tapahtuu. Sohvaakaan minulla ei ole, mutta sillä ei ole kovin kiire. Ostan sopivan sohvan torista kun sinne hyvä sohva parilla sadalla eteen tulee.

Muut hankinnat ovat suht pieniä. Ikkunoita on enemmän kuin minulla aikaisemmin on ollut, joten verhoja pitää muutamat hankkia. Ja mattoja. Ja tietenkin vähän sisustusjuttuja. Ruokailuryhmän saan hoitoon veljeltäni ainakin ekoiksi vuosiksi. Asunnosta löytyy kaikki muut perus kodinkoneet ja se on pintarempattu märkätiloja myöten viiden vuoden sisällä kokonaan. Eli valmis paketti!

Lainaa alan lyhentämään jo lokakuussa, mikä tarkoittaa sitä, että maksan vuokraa (vuoden soppari) ja lainalyhennystä kolme kuukautta päällekäin. Laskin kuitenkin, että se on ihan realistista minun tuloilla. Vuokra on 339/kk ja lainalyhennys tulee olemaan 400e/kk. Kolmena kuukautena asumiskustannukset tulevat olemaan 739€ plus sähkö ja vesi. Eli saman verran kun monet maksavat vuokra-asunnoistaan vuokraa muutenkin. Hirveästi ei siis jää nyt loppuvuodesta sukan varteen, tai mene velkoihin, mutta ensi vuonna tilanne taas muuttuu kun vuokra jää menoista pois.

Elämme jännittäviä aikoja! Asunto tyhjenee lokakuuhun mennessä, jonka jälkeen alan tekemään pikkuhiljaa muuttoa ja tarvittavia korjaustöitä. Marraskuussa varmaan muutan ja maksan loppuvuoden ns. tyhjästä vuokrakämpästä. Minulla on siis se kämppis siellä, minkä takia en pysty vuokra-asunnon kanssa mitään kikkailemaan. Mutta se ei haittaa, kun unelmakoti odottaa mua!

Koitan kirjoittaa nyt syyskuun yövuoroissa hieman tiheämpään tahtiin. Palaillaan!

-Neiti Nuukailija

15 kommenttia:

 1. Nyt kyllä meillä bloggaajilla on vilinää asuntomarkkinoilla. ♡ Paljon onnea uudesta kodista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tuntuu olevan aika buumi menossa. Toisaalta kyllähän se järkevään taloudenhallintaan kuuluukin 😊

   Poista
 2. Onnea asuntovelalliselle, jee, uusi koti! :)

  VastaaPoista
 3. Entäs yhtiövastike?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vastiketta eli veden ja sähkölämmityksen maksaa jokainen itse käytön mukaan.

   Poista
  2. Kai siinä nyt joku huoltovastike on?

   Poista
 4. Onnea uudesta kodista! Olen hieman kade - hyvällä tavalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika nopeasti asiat sutjaantuivat, mutta hyvä näin!

   Poista
 5. Millaisen asunnon oot ostanut jos ei ole yhtiövastiketta.?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä alle viiden osakkaan yhtiö, jossa maksut (jäte,kiinteistövero, vakuutus) jaetaan tasan kaikkien välillä. Kaikki ovat sitoutuneet hoitamaan "oman tonttinsa", eli lumityöt ja ruohonleikkuut jne.

   Niin kauan kuin kaikki hoitavat hommansa hyvin niin tämä toimii. Sähkön ja veden kaikki maksavat oman käytön mukaan. Eli rahat menevät suoraan osakkailta joten taretta yhteiselle taloyhtiön tilille ei ole. Edullista asumista!

   Poista