torstai 19. lokakuuta 2017

Olen olemassa!

Hei! Ehdin vihdoin blogin puolelle taas kääntymään.

En ehdi nyt kirjoittaa muuta kuin pikatekstin, joten päätin hieman koota kaikkia niitä kuluja ja hankintoja joita uuden asunnon omistajana olen joutunut (ja päässyt) tekemään tässä parin kuukauden aikana:

- maaleja, maalitarvikkeet yht. 100 e

- valaisimia (ulkovalo, eteinen, makuuhuone, olohuone, ruokatila ja keittiö) yht. 165 e

- mattoja (ruokatila, olohuone) 60 e

- mikro x2 (toinen oli liian iso, joten lahjoitin sen veljelleni) yht. 70 e

- sängyn runko 70 e

- rahi 50 e

- sohva 600e

- ikeasta patjat (450e), lipasto x2, yöpöytä, vaateteline, kauneuspöytä, koiran peti, pyyhkeitä, lakanoita, kattiloita, sisustushärpäkettä, pehmoleluja koiralle... yht. 1186,14 e

- tv-taso 20 e

- tyyny, täkki, sisustustyynyjä yht. 90 e

- siivoustarvikkeita ja -aineita yht. 120 e

- imuri 40 e

- pesukone 130 e

- pakastin  70 e

- talkooeväät ja ruoat apulaisille noin 70 e

Siinä ne aikalailla olisi. Yhteensä nämä kaikki ovat tähän mennessä kustantanut n. 2850 euroa.

Vaikka summat kuulostaa aika hurjilta, olen pysynyt ns. budjetissa, sillä yhtään en ole joutunut kajoamaan esim. puskuriin, vaan olen käyttänyt näitä alkuhankintoja varten olevia säästöjä ja palkasta jääviä rahoja. Täytyy sanoa, että ne säästöt alkavat jo ehtyä, mutta enää ei ole paljoa ostettavaa jäljellä.

Olen käyttänyt nyt alkuun paljon rahaa asioihin, jotka olisi varmasti saanut jostain käytettynä yms. edullisemmin. Mutta koska kyseessä on ensimmäinen oma ja "oikea" kotini, halusin satsata sen viihtyvyyteen. Ja täytyy sanoa, että koti alkaa olla jo niin viihtyisä etten haluaisi lähteä sieltä enää ollenkaan "vanhaan" asuntooni takaisin. En vain ole muuttanut vielä henkilökohtaisia tavaroitani, joten asun pääasiassa vielä kämppikseni kanssa, mutta marraskuussa olisi aika tehdä virallinen ja viimeinen muutto piiiiiitkään aikaan! :)

En ole vielä myynyt torissa tai muualla vanhoja huonekalujani, joten niistä saan varmasti myös hieman rahaa takaisin.

Sunnuntaina suuntaan ihanalle etelänlomalle ystäväni kanssa ja nautin viikon verran auringon lämmöstä! Tämän reissun varasin jo keväällä joten lennot ja majoitukset on maksettu aika päivää sitten. Muutoin säästin ruoka ja käyttörahaa viikoksi 440 e, ja ne saavat luvan riittää.

Adios! :)

-Neiti Nuukailija

5 kommenttia:

 1. Mukavaa reissua! :) Haaveissa itselläkin jokin reissu talven aikana tehdä. Kivaa irtautumista arjesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Reissu oli ihana ja teki tehtävänsä. Toivottavasti sinäkin pääset vähän tuulettumaan reissuun :)

   Poista
 2. Kukin tekee miten haluaa, mutta minä vain ihmettelen sitä, että etkö ole omistanut tähän mennessä mitään, vai miksi "jouduit" ostamaan näin paljon kaikkea uutta? Mm. tyyny ja peitto, siivoustarvikkeita, lakanoita ja pyyhkeitä yms.
  Ymmärrän esimerkiksi sohvan, koska pienessä asunnossa sitä ei ole tarvinnut jne.

  Tässä muuttobuumissa olen huomannut sen, miten muuttamisella hyväksytetään kaiken uuden ostaminen pyyhkeistä lähtien.
  Niin siis saa tehdä, mutta entä jos niitä olisikin ostellut pikkuhiljaa? Vai olenko itse vaan poikkeus tässä ajassa, kun kaiken ei tarvitse olla valmis ja tiptop heti pieniä yksityiskohtia myöden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä kimppakämpässä välttämättä paljoa tavaraa ole ollut ja mahdollisesti nekin vähät olleet jotain lapsuudenkodin ja opiskeluaikojen kirpparihankintojen jäännöksiä :P itsekin olisin mielelläni täysin muuttanut tämän kierrätyskeskustyylini joksikin muuksi, mutta pihinä törsösin vain pintaremonttiin (asuin ennen omaakin kaksiossa joten tarpeelliset tavarat oli jo valmiina - ei tosin kovinkaan tyylikkäänä...)

   Poista
  2. Köyhä sijoittaja osui aika oikeaan.

   Eli tokihan minulla perusjuttuja on ollut, vaikkakin todella vähän ottaen huomioon että olen asunut itsenkseni yli viisi vuotta. Kaikki omistamani on sekailaisia lahjoituksena saatuja tavaroita ja aikansa eläneitä. Ja osan tavaroistani sain opiskeluaikoina veljeltäni, ja nämä palautin hänelle kun hänellä alkoi uudestaan elämä opiskelijana.

   Sängyn ja patjojen ja petivaatteiden uusiminen olisi ollut ajankohtaista jo viisi vuotta sitten, mutta rahaa ei ole ollut. Tai en ole sitä aikaisemmin priorisoinut. Ja koska sängyn leveys muuttui piti hankki myös aluslakanat, päiväpeitto jne.

   Kämppisvuoden ja sitä aikaisemman valmiiksi kalustetussa asunnossa asumisen takia minulla ei ole koskaan edes ollut omaa sohvaa, ruokaryhmää, imuria, kahvinkeitintä, pesukonetta, pakastinta, mikroa.... Ne on ollut joko valmiiksi asunnossa tai kämppiksellä.

   Olet ihan oikeassa että ei kaikkea olisi tarvinut hankkia heti, mutta tein sen valinnan että säästin siihen rahaa jotta saisin ns. valmiin paketin eikä tarvisi vaikka vuoden päästä lähteä miettimään uusia huonekaluja. Ja niin kuin sanoinkin, koen että uuden oman kodin viihtyisyys on sen arvoista mitä tässä alussa rahaa on mennyt.

   Onneksi en näiden hankintojen takia kasvattanut velkaa, silloin ne eivät olisi olleet mielestäni perusteltuja hankitoja.

   Poista