torstai 23. marraskuuta 2017

Loppuvuoden mietteitä

Vuosi päättyy pian ja blogi on jäänyt täysin heitteille.

Onneksi taloudellisesti menee ihan hyvin, vaikka muuton ja kahdessa paikassa asumisen myötä valmiiseen ruokaan on mennyt liikaa rahaa.

Loka- ja marraskuun palkat olivat historiallisen pienet, sillä lomailin viikon palkattomilla päivillä lokakuussa ja marraskuussa se näkyi lisien puuttumisena niiltä päiviltä. Lisätöissäkään en ole syyskuun jälkeen käynyt, omien muuttokiireiden ja työvuorojen päällekkäisyyksien vuoksi.

Onneksi joulukuu on viimeinen kuukausi kun joudun maksamaan niin vuokraa kuin asuntovelanlyhennystä. Yllättävän "tiukille" on mennyt nyt pienten palkkojen ja isompien asumiskustannusten  myötä. Tämä tarkoittaa sitä, että kuun vaihteessa säästöön on jäänyt vain 100-200€ tavallisen +500€ sijaan.

Tammikussa alkaa kyllä uusi elämä kun rahaa jää taas käteen eikä asuntoon ole enää tarvetta tehdä hankintoja tai remonttia. Sitten saa vihdoin opintolaina kyytiä! :)

Olen muotoillut ensi vuodelle aika tarkat säästösuunnitelmat ja tavoitteet jotka voisin jakaa blogissa teillekin. Ja jotain yhteenvetoa yritän myös saada nyt näistä viime kuukausien menoista. Viimeistään sitten ihan loppuvuodesta pyrin tekemään koko vuoden taloudellista reflektointia.

Ihanaa joulun odotusta kaikille!

-Neiti Nuukailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti