maanantai 14. kesäkuuta 2021

Huhtikuun & Toukokuun 2021 budjettitoteuma

 Hei, tässä vähän viiveellä huhtikuun ja toukokuun budjettitoteumat jos jotakuta sattuisi kiinnostamaan.

Itselle toteutuneiden budjettien seuraaminen on kiinnostavaa. Varsinkin jos näkyvillä on aidot numerot niin tulojen kuin menojenkin osalta.

Tässä huhtikuun budjettitoteuma ja menojen kategoriaprosentit, joita olen tänä vuonna seurannut.


Huhtikuussa asumismenoihin lukeutui peruslaskujen ja lainalyhennyksen lisäksi kotivakuutus, jonka olin tosin säästänyt etukäteen jos valmiiksi.
Sijoituksiin meni 400e, eli yli 15% tavoitteen. Ruokabudjetti pysyi kerrankin alle budjetin. Autoon kului dieselin lisäksi vuosittainen autovakuutus 260e, jonka olin säästänyt sinking fundin omaisesti etukäteen. 
Oma raha kategoria taas paisui hieman. Omaa rahaa meni ikea-tilaukseen (300e), sisustustauluihin, kuvien teettämiseen, vaatehankintoihin, herkkuihin ja muihin tavaroihin. Suurin osa siis ihan hyödyllisiin juttuihin. 

Toukokuu:Toukokuussa tulot olivat suuremmat, mutta myös menoja tuli paljon. Vuosittainen autohuolto on toukokuussa ja olin sitä varten säästänyt vuoden mittaan yli 400e. Huollossa kuitenkin selvisi, että autossa on vähän lisäremontin tarvetta, joten lopulta autohuoltoon meni 570e. Loput automenot olivat polttoainekuluja.

Ruokaan meni yli varatun budjetin niin ruokakaupan kuin ravintolamenojen myötä.

Oma raha kategoria oli oikeastaan laitettu jo kuun vaihteessa vähän isommaksi, sillä halusin päivittää omaa kotia, mitä jo huhtikuussa aloitin. Toukokuussa ostin mm. ison villamaton torista, ruokapöydän tuolit 4kpl, hotelliyön (pääsykokeita varten), kosmetiikkaa, vaatteita, kesäkukkia, kauratyynyn, lakanasetin sekä multaa ja ruukkuja sisäkasvien ja yrttien hoitoon. Tuli siis aika reilulla kädellä shoppailtua. Ostin myös lahjoja n. 100e. Pitää koittaa vähän hillitä tätä valtavaa ostoshinkua joka on tullut erityisesti suhteessa oman asunnon päivittämiseen ja sisustukseen.

Säästöön ja sijoituksiin sain kuitenkin yli tavoitellun 15%, mikä oli tärkeää.

Koen nykyisen tapani päivittää blogissa budjettitoteutumia hieman hankalaksi, sillä olen siirtynyt aika lailla kokonaan YNAB-budjettisovelluksen pariin. Saattaakin olla, että aloitan kokeiluluontoisesti kesäkuussa käymään läpi budjettia suoraan YNABin kautta. Saa nähdä miten saan sen taipumaan tänne blogin puolelle.

Kohta on puolet vuodesta takana päin! Mä odottelen innolla pääsykoetuloksia, jotka tulevat vasta heinäkuun puolella viimeistään. En usko, että pääsin nyt ekalla kerralla, mutta olen kuitenkin toiveikas, jospa jokin onnenkantamoinen olisi sittenkin tapahtunut. Palaillaan!

-Neiti Nuukailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti