sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Maaliskuun budjettitoteuma

 Tässä maaliskuun budjettitoteuma kategoioittain ja prosenttitoteumin.


Maaliskuun tulot eli helmikuun palkka oli historiallisen suuri. Palkassa oli kuuden viikon lisät loppuvuoden monista pyhävuoroista ja lisäksi vähän lomarahoja.

Ison palkan myötä sain mukavasti säästöön: 800e sijoituksiin, 400 e lainalyhennykseen ja 300e yleiseen säästöön. Tällä hetkellä kokoan siis "yleistä" säästöä puskurin päälle sillä ajatuksella, että jos haluan päivittää autoa tai lähteä joskus matkustamaan (toivottavasti alkuvuodesta -22) niin rahat olisivat siellä kasassa.

Asumismenoja oli normaali lainalyhennys, sähkölasku, netti, puh.liittymä sekä YNAB sovelluksen vuosimaksu.

Ruokaan meni myös melkoisen paljon. Tarjosin maaliskuussa muutamaan otteeseen ruokailuja ravintolassa/noutoruokana joka nostatti heti ravintolamenoja. Myös ruokakaupasta tuli kannettua tavaraa tavallista enemmän. Automenot olivat polttoainemenot ja yksi pesu.

Koirabudjetti räjähti käsiin, sillä maksoin koiran hoidosta isomman könttäsumman koiranhoitajalle sekä ostin ruokaa pari säkkiä. Oman rahan hankintoja oli satunnaiset tavarat, kuten mittakupit, laskin, järjestelykoreja sekä hygieniatuotteita, esim. maskeja.

Sellainen kuukausi. Ehdin jotenkin tottua tuohon suureen summaan kun pyörittelin sitä budjetissa ja mietin mihin kaikkeen aion sen "käyttää" eli ohjelmoida. Huhtikuun palkka oli yli tonnin pienempi, joten nyt tuntuu kuin siitä ei riittäisi enää mihinkään. Mutta onneksi riittää sekin, mukava vaan välillä saada isoja summia budjetinpyöritykseen.

-Neiti Nuukailija

2 kommenttia:

 1. Kiva blogi sulla ja ihanaa kun olet kirjoittanut pitkään, näkee sitä etenemistä hyvin. Toivottavasti päivität pian kuulumiset!
  Mä aloitin lisätyöt nyt toukokuussa, tavoite on maksaa velkoja, kun Daven steppejä täälläkin seurataan. Pakko vaan myöntää, et ei kyllä ihan onnistu järjestyksessä menemään, sillä mulla on yks laina ystävältä jonka haluan maksaa mahd nopeasti pois. Ja asunnon remppasin velkarahalla. En vaan pystynyt asumaan ja säästämään, sillä se ois vieny vuosia ja remppa siis maksoi noin 20k joten ois vuosia saanu säästää..
  Jään odottamaan kuulumisia erityisesti talouden, säästämisen ja opiskeluiden osalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista!

   Toivottavasti sivutyö antaa boostia askeleisiin. osaan kyllä samaistua tohon, että ei ihan voi mennä pilkulleen Ramseyn ohjeiden mukaisesti, kun velanmaksupolkuja on niin monta kuin on velanmaksajaakin.

   Tarkoituksena on päivitellä blogia suhteellisen säännöllisesti, kiva kun jäät lukemaan!

   Poista