maanantai 8. maaliskuuta 2021

Vuoden 2021 tavoitteet check up

 Tässä tälle vuodelle asettamani tavoitteet ja niiden edistyminen

1. Hätävarapuskuri täyteen, eli 7300e kesäkuuhun mennessä    Tavoite saavutettu 20.1.2021

2. Nordnettiin sijoitukseen 100 e/kk, kunnes puskuri on "täysi". Tämän jälkeen koko loppuvuoden ajan sijoituksiin minimissään 15% nettotuloista. Tämä tarkoittaa tuloista riippuen n. 300-400e/kk sijoituksiin.   

   --> Tammikuussa sijoituksiin meni 100e, helmikuussa 200e. Maaliskuussa taas nordenttiin lähti 800e, eli reilusti yli 15%. Koitankin päästä tammi ja helmikuun pienistä määristä huolimatta tämän vuoden vuositasolla tuohon 15%. 

3. Jos matkustus on mahdollista, ulkomaan reissun rahoittaminen käteisellä. Tätä en ole vielä aloittanut, sillä en uskalla edes alkaa suunnittelemaan reissua ennen kuin tiedän että se on mahdollista. En halua pettyä kerta toisensa jälkeen.

4. Asuntolainan lyhentäminen 2000e ylimääräisesti vuonna 2021. 

     --> Tammi ja helmikuussa en laittanut yhtään sivuun ylimääräistä laihalyhennystä varten. Nyt maaliskuussa sivuun on laitettu 400e, mutta odotan vielä huhtikuun summan ennen kuin pyydän pankkia ajamaan ylimääräisen maksun. En pysty maksamaan tuota lainaa itse suoraan verkkopankista, vaan minun tulee pyytää maksuerän ajamista viestipalvelun kautta, mikä on todella ärsyttävää. Jouduin kysymään asiaa pankista, sillä luulin että maksu itsenäisesti onnistuu. Maksoi viime vuonna pienemmän asuntolainani (vakuudet) kokonaan pois, ja silloin pystyin sen tekemään suoraan verkkopankissa. Nyt vielä odotan tietoa siitä, meneekö tuosta ylimääräisen maksuerän pyytämisestä mitään maksuja, sillä silloin joudun ehdottomasti odottamaan, että säästän useamman kuukauden ennen kuin pyydän maksutapahtumaa.

Tänä vuonna tavoitteeni on aika realistiset, joten uskon että pääsen suhteellisen helposti kaikkiin tavoitteisiin. Matkustus tosin jäänee pois vielä tältä vuodelta, mutta hyvällä tuurilla pääsen tänä vuonna säästämään matkarahat ja ehkä alkuvuodesta -22 pääsisin reissuun? Ehkä? Toivottavasti?! Saa nähdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti