perjantai 11. joulukuuta 2020

Taloudelliset tavoitteet 2021

Vuosi 2021 tulee näyttämään hyvin erilaiselta taloudellisesti kuin tämä vuosi. Erinäisistä syistä tänä vuonna en joutunut maksamaan asumiskuluja, eli sähköä, vettä, jätemaksuja tai koko asuntolainaerää jne, itse, joten kuukausittaiset menoni olivat huomattavasti alhaisemmat kuin jatkossa tulee olemaan,

Tavoitteena on kuitenkin edetä taloudellisesti ja olla entistä vahvemmalla pohjalla kun mittariin tulee vuosi 2022. Tässä tavoitteeni ensi vuodelle:

1. Hätävarapuskuri täyteen, eli 7300e kesäkuuhun mennessä

2. Nordnettiin sijoitukseen 100 e/kk, kunnes puskuri on "täysi". Tämän jälkeen koko loppuvuoden ajan sijoituksiin minimissään 15% nettotuloista. Tämä tarkoittaa tuloista riippuen n. 300-400e/kk sijoituksiin.

3. Jos matkustus on mahdollista, ulkomaan reissun rahoittaminen käteisellä.

4. Asuntolainan lyhentäminen 2000e ylimääräisesti vuonna 2021. Normaalien lyhennysten mukaisesti laina lyhenee n. 4000e vuodessa (korot erikseen), eli tavoitteena olisi saada ylimääräisiä maksuja vuoden aikana tehtyä vähintään puolet enemmän. Hienointa olisi päästä uudelle kymmentuhatluvulle, sillä lainaa on vuoden vaihteessa jäljellä 58 587,26e. Tahti olisi kuitenkin vähän liian vaativa ja silloin kohdan 2. sijoittamistavoite ei voisi täyttyä.

Katostaan miten naisen käy!

-Neiti Nuukailija

2 kommenttia:

 1. Hei! Luin juuri blogisi alusta loppuun asti. Kiitos mielenkiintoisesta blogista. Tämä on minulle kiinnostava, koska minulla on melkein sama tulotaso kuin sinulla ja olen samoin lapseton. Mutta siis, olen paljon vanhempi. Minä tein yliopistotutkinnon ja siinä meni aikaa yli 10 vuotta, joten en päässyt taloudellista vaurautta kartuttamaan kuin pitkästi yli 30 vuotiaasta asti. Lisäksi asun Helsingissä, joten asuntojen hinnat ovat jotain ihan muuta siellä missä sinä asut. Lainaa otin sattumoisin täsmälleen saman verran kuin sinä. Mutta kerropas, minkä liikkeen oikein teit, kun korona-aika alkoi? Ilmeisesti muutit tilapäisesti johonkin. Laitoitko rivarikaksiosi vuokralle tai jotakin? Tästä olisi mielenkiintoista lukea. Ja hyvät tavoitteet sulla on ensi vuodelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiva kun blogi jaksoi kiinnostaa! Olen jo pohtinut kirjoittelenko näitä vain itselleni, kiitos siis kommentista :)

   Voin vain kuvitella paljon oman asunnon hankinta Helsingissä kustantaa. Samaistun niin tohon, että on mukava lukea ja jutella talousaiheista samanlaisessa elämäntilaneessa olevien kanssa. Taloudenhallintaan vaikuttaa paljon se, onko yhden vai kahdentulolähteen perheestä, onko lapsia ja minkälaisesta palkkatasosta puhutaan.

   Tämän vuoden asumiskuvio oli hyvin poikkeuksellinen, sillä annoin oman asunnon veljen perheelle käyttöön erinäisistä syistä. Ajatuksena oli aluksi tosin hieman lyhyempi aika, mutta tässä kävikin nyt näin, että he tarvitsivat sitä koko vuoden ajan. Muutin vanhempien talossa olevaan erilliseen asuntoon, jonka pienen vuokran veli maksoi. Eli asumisen kustannukset olivat minulle todella pienet.

   Poista