perjantai 14. joulukuuta 2018

Autohuolia

Muistatteko kun ehdin hehkuttaa kesäkuussa tekemääni autohankintaa?

Tässä postauksessa hehkutus on kaukana.

Ostamani auto onkin ollut varsinainen murheenkryyni. Kesän lopuilla auto alkoi moottoritiellä (eli yli 100 km vauhdissa) väläyttämään hehkutusvaloa ja laittoi varajärjestelmän päälle, eli autosta katosi tehot kesken ajon. Vika lähti aina kun auton sammutti ja käynnisti uudelleen, mutta olihan tuo nyt todella ärsyttävä vika. Huoltoon viedessäni tuli diagnoosi EGR-venttiilin vaihdosta. Autojumalat olivat puolellani tässä asiassa, sillä huolto meni kokonaisuudessaan, eli 1300e arvosta maahantuojan maksettavaksi.

Auto oli yhteensä kaksi viikkoa huollossa, jonka aikana käytössäni oli kaverini honda joka söi bensaa sellaista tahtia etten olisi uskonut jos en olisi omin silmin nähnyt. Onneksi oli kuitenkin auto käytössä, mutta polttoainebudjetti räjähti käsiin lokakuussa.
Hain oman autoni huollosta ja viikon päästä siitä auto ei käynnisty kun olen lähdössä omasta pihasta liikenteeseen. Lopulta joudumme hinaamaan auton huoltoon, jossa sitä seuraavana päivänä katsottiin. Auto käynnistyi huoltomiehillä normaalisti eikä kertonut mitään vikaa missään. Hauskaa...

Auto toimi "moitteetta" viikon kaksi ja sen jälkeen auto teki saman tempun kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla sain auton käynnistettyä ihmeen kautta. Toisella kerralla auto jätti työpaikan pihalle ja siinä se seisoi pari päivää kunnes se hinattiin huoltoon.
Huollosta tuli diagnoosiksi polttoainetankin siirtopumppu mykkänä. Auton vaivaa etsittiin 5 h joten se kimpaisi huollon hinnan pilviin. No, raha on vain rahaa. Nyt pitäisi olla auton kunnossa ja minun pankkitilin n. 1000euroa kevyempi. Sinne tuli ja meni veronpalautukset. Eipähän tarvitse miettiä lähdenkö jouluvapailla reissuun vain en... Totta kai lähden jos tilaisuus tulee ! :D

Olen aivan täynnä autohuolia. En halua ainakaan kolmeen vuoteen pistää nenääni autohuoltoon muuta kuin perushuoltojen parissa. Onneksi talouteni kestää tälläisetkin takaiskut nykyään. Näitä ei kyllä vielä saisi tulla kovin montaa peräkkäin, mutta yhden tai jopa kaksikin isompaa hätätilannetta pystyn hadlaamaan ilman suurempia ahdistuksia. Nytkin olen ollut yllättävän rauhallinen sillä olen saanut lainaan auton aina siksi aikaa kun omani on ollut huollossa. Rahanmeno harmittaa kyllä mutta ei niin paljoa kuin olisi voinut kuvitella.

Parempia kilometrejä päin!

-Neiti Nuukailija

4 kommenttia:

 1. Voi ei :( automurheet eivät ole koskaan kivoja. Niistä tulee aina monenlaista harmia (esim. millä kulkea kun auto on epäkunnossa) ja lisäksi nykyautoista tulee aina kallis lasku, kun korjaamolle vie (ova nykyään niin teknisiä vempaimia) Toivotaan, että nyt toimii ettei vain ole mikään maanantaipäivän kappale. Minulle on kerran sellainen VV-konsernin laatuauto ollut mikä on selkeä maanantai tekele ja kun omasta pussista oli ehtinyt muutamia tonneja siihen mennä niin luovutin ja vein sen vaihtoon. Ongelmahan on, että ikinä ei voi tietää kun auton hankkii oli se sitten uusi tai vanha että minkälaisen yksilön saa. Joskus kyllä voi käydä tuuri, kuten sinulla, että menee takuuseen käytettykin menopeli.

  Parempia aikoja toivotellen!

  T. Siru

  Ps. tervetuloa tutustutumaan blogiini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin päätin että jos vuoden sisään tulee vielä joku isompi remppa niin se on vain suosiolla vaihtoon.
   Autoista ei tosiaan koskaan tiedä...

   Kävin katsastamassa sinunkin blogin ja jäin seuraamaan!

   Poista
 2. Minullakin autonmoottorivalo alkoi palaa keltaisena. (Lähtötietona, että olen ollut vaihtamassa autoa kohta 3 vuotta, mutta kun se toimii, niin minusta on ihan tyhmää vaihtaa auto. Auto ei ole minulle mikään iso juttu. En saa fiiliksiä mihinkään suuntaan, jos vaihdan auton). Vein auton korjaamolle ja jotenkin ajattelin että nyt se on menoa. No korjaaja tuli kertomaan että ei siinä ole kuin termostaatti rikki. Öljynvaihdon (+suodattimien) kanssa lasku oli alle 600 e. Nyt sitten pösöttelen taas vanhalla autolla. En ikinä saa vaihdettua autoa... motivaatio mennä autokauppaan on nolla. Ja nyt tuo toimii taas ihan moitteettomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on positiivinen ongelma :D Ehkäpä se auton vaihto tulee sitten kun sen on aika tulla. Jos oma auton käyttö tai tilan tarve ei muutu niin eikai autonkaan tarvitse muuttua? :)

   Mä huomaan että olen jotenkin autojen vietävissä ja osaan aina ihastella hienoja autoja... Onneksi järki on pysynyt päässä ja uusiin autoihin en ole sekaantunut. Olen kuullut että se on sitten menoa ja mikään muu ei enää sen jälkeen kelpaakana kuin uudet autot...

   Poista