keskiviikko 21. maaliskuuta 2018

Menoja ei voi estää... paitsi silloin kun voisi

Olen näin puolitoista vuotta tarkkaa budjettia pitäneenä päässyt siihen pisteeseen, että ns yllättäviä laskuja ei oikeastaan enää tule. Tiedän mitä laskuja tulee minäkin kuukautena n. kymmenen euron tarkkuudella. Monet laskut tiedän sentilleen jo kuukausia etukäteen ja monien eräpäivätkin ovat jo tiedossa.

Silti elämä pääsee yllättämään ja menoja nousee suunniteltujen lisäksi.

Alkuvuoden aikana autoni on kiukutellut huolella. Katsastusreissusta helmkuussa tuli 290 euron keikka huoltoineen ja kalliine varaosineen. Onneksi olen ulkoistanut nuo autohommat isälleni joka ei ota työstä rahaa, vaan maksan vain osat. Mutta kyllä tuollainen ~300 e on aikava tuntuva summa. Luojan kiitos puskurirahaston!

Huollosta ei ollut kulunut kuukauttakaan kun töistä ajaessani akku-valo alkoi palamaan punaisena kojetaulussa. Eipä auttanut muu kuin isän huomaan taas auto ja kulunut varaosa (akun laturiosa?) vaihtoon. Siihen meni 225 e heippahei vaan. Onneksi on tosiaan se puskuri...

No, eipä aikaakaan kun puhelimeni kuoli. Sain kaveriltani hätäpuhelimen lainaan mutta meidän kemiat eivät kohdanneet ja marssin puhelinkauppaan. Ja nyt tulee se tunnustus. Ostin vihdoin himoitsemani i-puhelimen. Kuten arvata saattaa, se ei ollut mikään satasen luuri. se saattoi maksaa hippasen päälle 500 euroa.
Olen unelmoinut kyseisestä puhelimesta jo pitkään ja nyt sain selitettyä hankinnan näinkin heppoisin syin:
1. tarvitsin puhelimen
2. myin applen tietokoneeni ja olen kärsinyt siitä lähtien vieroitusoireista
3. minulla oli tarvittava raha puhelimeen
4. "koska mä haluun??!"

Jep. Julkinen tunnustus on nyt tehty, odotan teidän tuomiota. Tiedän että mun pitäisi perjaatteessa katua ostosta, mutta olen kyllä niin tyytyväinen puhelimeen että nyt ainakaan en pode morkkista. Ja hei, velkaa ei tullut ja puskurissa on autohuoltojenkin jälkeen vielä 700e.

-Neiti Nuukailija

8 kommenttia:

 1. Etköhän sä ole armahduksen ansainnut. Etkä kuitenkaan tainnut ostaa uusinta ja kalleinta iPhonea mikä kaupasta löytyy. Välillä pitää vähän tuhlailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kalleimpaan ei kyllä olis ollut edes varaakaan :D Järkytyin ihan kun tajusin että kaksi vuotta uudempi malli olisi maksanut tuplasti enemmän! Whaat?

   Ei kaikista järkevin ostos ehkä kun on vielä opintolainaa jäljellä, mutta jos rehellisiä ollaan, niin olisin varmasti tuhlannut iPhoneen sitten veloista eroon päästyäni. Eli kyseessä oli asia johon olin valmis satsaamaan.

   Selitykset loppuu tähän :D

   Poista
 2. Minä taas vähän osoittaisin syyttävällä sormella :D
  Mutta suotakoon vain siinä tapauksessa, että säästät pikimmiten muista menoista puhelimen hinnasta 3/4 takaisin puskuritilille.

  Itseään saa toki hemmotella, mutta siitäkin on oltava valmis maksamaan :) Jos ei voi järjellä selittää joitain menoja, niin sitten niihin vaan säästetään muualta se summa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa osoittaa. Kyllä mä järjen tasolla ymmärränkin että noi luurit on ns. turhasta maksamista kun halvemmallakin saisi ihan yhtä hyvän.

   Puskurin tulen kyllä nostamaan taas ainakin 1000e heti ensi kuun budjetissa. Muutoinkin suunnelmissa on pitää no spend-kuukausi joka vähän kompensoisi tätä isompaa tuhlausta.

   Poista
 3. Mä en raaski ostaa kalliita puhelimia, mutta luojan lykkynä työpuhelimena on i-malli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa nähdä että pystynkö enää tästä järjestelmästä vaihtamaan kun aika joskus toivottavasti piiiitkällä tulevaisuudessa tästä puhelimesta jättää.

   Kallista lystiä.

   Poista
 4. Voi autot ja autojen huollot. Mulla menee kanssa jäätävä summa autoon tässä kuussa mutta minkäs teet kun se on pakko olla että töihin pääsee. :(

  Puhelimesta, hmm. Mä oon edelleen sitä mieltä että elää pitää. Ja niin kauan kun velat lyhenee, lainaa ei tule otettua lisää ja puskuri ei suurempaa kolausta kärsi niin suon kyllä elämisen ja ns. mää vaan haluan tän -ostokset niin itselle kuin muillekin. :) Toki joku raja ettei ihan jatkuvasti joka kuukausi satasia syydä menemään, mutta kohtuudella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pitää olla tarkkana että ei lähde lapasesta kuluttaminen. Jos antaa pikkurillin se vie koko käden...

   Poista