lauantai 24. maaliskuuta 2018

Reissubudjetti

Kuten aikaisemmin kerroin, lähden huhtikuun alussa moikkaamaan läheistä sukulaistani ulkomaille.

Tarkoituksena on todelliseen nuukailutyyliin pitää budjettiloma (jos se on edes mahdollista).

Nyt onkin aika avata reissun budjetti täällä, josko se hillitsisi ulkomailla ostoshimoja kun tietää että täällä joutuu kuitenkin asiasta tilille.

Suurin osa menoista on jo hankittu joten budjetin pitäisi olla aika tarkka.

reissubudjetti:

kotimaan matkat:  30 e
lennot:   172,49 e
kohdemaan sisäiset matkat: 37,5 e
majoitus (4 yötä):   113 e
ruokailu:   100 e
ostokset:   50 e
tuliaiset:   30 e
koiranhoito:   30 e

yht.   562,99 e

Jep, ei ole halpaa matkustaminen. Mutta toisaalta matkustamisen arvoa ei voi mielestäni mitata rahassa.

Majoitukseen kuuluu kolme yötä "airbnb" tyyppisessä majoituksessa ja neljäs yö pääkaupungissa hotellissa. Sukulaiseni asuu n. 4 h bussimatkan takana lentokentältä (ja pääkaupungista), eli bussimatkat sinne ja takaisin vie myös rahaa tuon budjetoidun verran. Tuossa summassa on huomioitu myös mahdolliset bussi/metromatkat kaupunginsisäisesti.
Ruokailu on aika yläkanttiin mitattu. Tarkoituksena ei ole todellakaan syödä joka päivä edes ravintoloissa, mutta matkustuspäivinä luonnollisesti syö ulkona ja ehkä kerran kaksi käydään jossain syömässä. Muuten syömme "kotiruokaa" ja niihin ostoksiin budjetoin myös.
Tuliaisia vien fazerin suklaan ja erityistoiveen, eli turkinpippureiden muodossa.
Ostosreissukaan tämä ei tälläkertaa ole, mutta tuo 50 e on mukava bufferi siltä varalta että jotain pientä ja mukavaa (esim kosmetiikkaa) löytyy.
Noiden lisäksi matkustan kotoa Helsinki-Vantaalle bussilla ja jos koirani ei pääse vanhemmillen hoitoon, niin kaverini ottaa hänet ja siitä annan tuon pienen palkkion hänelle.

Matkan kulut ovat jakautuneet kolmelle kuukaudelle mukavan tasaisesti. Helmikuussa ostin lennot, maaliskuussa hotelliyön ja kotimaan sekä kohdemaan liikkumisen kulut ja huhtikuussa onkin sitten jäljellä kolmen yön majoitus, ruoka ja ostoskulut. Olen saanut kerättyä helmi- ja maaliskuun aikana matkakassaa jo 250 e edestä. Se riittää reippaasti kaikkeen tarvittavaan. Puskuriin tai osamaksuihin tai muihin luottoihin ei tarvinnut kajota.

Odotan reissua todella paljon! Mun loppuvuoden matkustelu saattaa olla hyvinkin vähäistä, niin on kiva päästä nyt vähän reissaamaan ja pois arjen kuvioista. Onneksi on ihana pomo joka järkkäsi vapaapäiviä hyvinkin lyhyellä varoitusajalla eikä tarvitse edes "kärsiä" palkattomien vapaiden tuomasta palkanmenetyksestä.

Päivitän tilanteen sitten reissun jälkeen. Tämä on muuten ensimäinen reissu jonka budjetoin näin tarkkaan. Kävin viime syksynä kanssa matkalla jota budjetoin, mutta se oli kyllä tähän verrattuna aika löysä budjetti.

Oletteko te valmiita satsaamaan matkustamiseen?

-Neiti Nuukailja

2 kommenttia:

 1. Olipa kiva törmätä tähän aiheeseen ja budjettiisi siihen liittyen.
  Jouduin heti tarkastelemaan omaa toimintaani, sillä olen lähdössä reissuun itsekseni pääsiäisen jälkeen. Matkailen tosin kotimaassa ja omalla autolla, mutta silti.

  Olin ajatellut, että otan 350e budjetiksi sen ihmeemmin miettimättä, mutta nyt jo nopealla laskulla peilaten sinun lukuja totesin budjettini liian suureksi.

  Perusasioiden äärelle siis takaisin. Kiitos muistutuksesta.

  Ja kysyt, olenko valmis satsaamaan matkustukseen?
  Ja vastaan, että olen, kunhan se sopii muuten elämäntilanteeseen.
  Nyt on sopiva elämäntilanne laittaa perustoja kuntoon, että joskus voidaan sitten perheen kanssa matkustella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotimaan matkailukin voi olla yllättävän kallista! Varsinkin jos joutuu majoituksesta maksamaan niin helposti nousee kustannukset.

   Mutta oli aika silmiäavaavaa eritellä tarkkaan kaikki kulut mitä matkaan kuuluu. 15 e bussilippu lentokentälle ei ensialkuun kuulosta paljolta, mutta osana 70 euron liikumiskuluja se onkin aika mittava.

   Mutta matkustelu isommassa mittakaavassa on ehdottomasti yksi mun tärkeimmistä tavoitteista tulevaisuudessa kun talous on vakaa ja varaa on. Niitä päiviä odotellessa!

   Poista