keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Ensimmäiset minisiirrot sijoitussalkussa

Tein ensimmäiset myynnit pikkuruisesta sijoitussalkustani muutama päivä sitten ja tunsin itseni varsinaiseksi sijoitusneroksi.  No, ehken ihan neroksi, mutta hauska fiilis oli "siivoilla" sijoitussalkkua kuin mikäkin sijoittaja.

Toistaiseksi mulla on salkussa vain rahastoja, joita valikoin aikanaan aika huteralla ymmärryksellä ylipäätään sijoittamisesta. Sen vain tiesin, että rahastoissa on valmiiksi hajautusta ja sinne voi suhteellisen turvallisesti "sijoita ja unohda" -taktiikalla pistää menemään niitä pieniä summia joita olen reilun kolmen vuoden ajan nordnettiin laittanut. Yhteensä sijoitettua pääomaa näiden kolmen vuoden aikana rahastoihin kertyi reilu 2000e, eli tahti on ollut hyvinkin rauhallinen...

Lopulta olin sijoittanut kahdeksaan "randomilla" valittuun rahastoon 200-500 e per rahasto. Osa rahastoista oli toki hyviä valintoja jotka oli blogimaailmasta napannut, eli entiset Nordnetin superrahastot, nykyiset indeksirahastot. Tuntui kuitenkin tyhmältä sijoittaa noin moneen eri rahastoon, ottaen huomioon kuinka pieniä summia kuukausitasolla sijoitin. Koska sijoittamisen tahti tulee jatkossa muuttumaan, pitää vähän jo alkaa miettiä miten ne muutamat sadat kuukausittain sijoittaa maksimaalisen tuoton mahdollistamiseksi.

Tavoitteena on maaliskuusta eteenpäin sijoittaa vähintään 15% nettotuloista joka kuukausi. Uskon, että tähän pääsen tänä vuonna, jos mitään suurta ja yllättävää ei tapahdu. Kysymys kuuluikin, mihin rahastoihin panostan, mitkä jää vähemmälle ja pitäisikö johonkin uuteenkin rahastoon alkaa sijoittamaan.

Rahastoja tutkittuani päädyin myymään pois kaksi rahastoa tällä erää, ja pohdinnassa olisi vielä myydä yksi pois. Näin rahastoja on mielestäni järkevä määrä, eli 5-6 kpl, jolloin pienet sijoitusmääräni saavat rahastoja edes jollain tavalla eteenpäin vuositasolla.

Toiseen rahastoista oli sijoittanut ajan myötä 300 euroa ja myin osuuteni hintaan 502,13e. Tuottoa sain tästä hurjat 202,13e! Laitoin kaikki takaisin rahastoihin tietenkin, eli noihin jäljelle jääviin viiteen. Kuudennen kanssa mietin vielä mitä teen.

Toinen taas oli vielä pienempi sijoitusmäärä, eli olin laittanut rahastoon 150e ja myin sen hintaan 176e. Voittoa tuli vaivaiset 26e, mutta parempi sekin kun ei mitään. En ollut tuosta rahastosta kovin innoissani, ja sen huomaa kun en sinne ollut sijoittanut kuin tuon 150e. Myyntirahat sijoitin takaisin rahastoihin.

Nyt salkku näyttää paljon siistimmältä ja itselle on selkeämpää miten lähteä maaliskuusta lähtien sijoittamaan ne 300-500e/kk. Tutustun tässä pikkuhiljaa myös suoriin osakeostoihin, joista lisää sitten kun se on ajankohtaista.

Hirveän kauan muuten menee nordnetissä noissa rahastokaupoissa niin oston kuin myynninkin suhteen, ennen kuin tilanne päivittyy tilille.

-Neiti Nuukailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti