keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Viime aikoina

-Olen pysynyt budjetissa! Hyvä minä!

-Kauhistuin melkein kankeaksi kun pörssin "mikäliekorjausolikaan" myötä omien rahastojen tuotto tipahti 41eurosta miinukselle jopa -4 euroon! Viikon verran olin kauhuissani kunnes se lähti taas tasaiseen nousuun ja tuotto on tällä hetkellä jo 30 euroa! Ehkä se tuosta vielä. Hiema traumatisoivia tällaiset pikkunotkahdukset näin alkutaipaleella. Olen koko ajan melkein sitä mieltä että nuo sijoittamani 700e katoaa joku kaunis yö enkä heitä enää ikinä tapaa. Älkää vaan kukaan väittäkö että mä en olisi jotenkin riskin ottamisen kanssa sinut. Joillain tuossa summassa on vielä kolme nollaa perässä niin silloin menetyksetkin on sen kaltaisia.

-Varasin lennot lyhyelle reissulle huhtikuun alkuun. Sain hyvän diilin ja majoitun kohteessa tutun luona pientä maksua vastaan. Eli suht edullinen reissu tulee. Lennot maksoi 172 e menopaluu. Tarkoituksena mennä moikkamaan sukulaista joka tuolla on nyt hetken aikaa vaihdossa.

- Huhtikuussa on luvassa viikon kestävä työreissu, jossa majoitus ja ruokailut yms. maksaa työnantaja. Vaikka kyseessä onkin "etelänloma", niin lomaa se ei varsinaisesti näin työntekijälle ole. Mutta onpahan viikko vähemmän aikaa huhtikuussa tuhlata kotona.

- Käväisin helmikuun alussa pohjoisessa kaverin luona kyläilemässä. Reissussa meni rahaa polttoaineisiin (ajoa yli 1100km) ja ulkona syömiseen. Näihin olin kyllä budjetoinutkin rahaa, joten budjetti säilyi.

- Älytön matkakuume ja autokuume koko ajan. Mikä tähän auttaisi?!

Palaillaan helmikuun koosteen parissa.

-Neiti Nuukailija
6 kommenttia:

 1. Ei kannata olla huolissaan noista arvon muutoksista, niitä sattuu matkan varrelle useita.

  Itse kun sijoitan suoraan osakkeisiin ja yhtiöihin. Ostan osakkeen, osuuden yrityksestä ja sitä myöten rahat ovat aika hyvässä turvassa, vaikka päivän hinta vaihteleekin.

  Kuten aiemminkin sanoin, ei kannata koettaa sitä "markkinoiden ajoittamista", jossa koetetaan ostaa halvalla ja myydä kalliilla.

  Olet vielä aivan sijoitusurasi alussa ja rahallinen panos ei kovin suuri ole, saat tottua jatkossa suurempiin heilahteluihin, mutta ole huoletta, ajan myötä säästösi ja omaisuutesi kasvaa vaikka välillä pelottaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sama tarkoitus on minullakin, eli pitkällä tähtäimellä meinaan pitää osuudet itselläni.
   Ensimäinen notkahdus tietenkin vähän pelästytti, mutta onneksi siitä selvittiin :)

   Kiitos rohkaisusta :)

   Poista
 2. Auto- ja matkakuume on pahoja, ne ei tahdo lähteä kuin sillä yhdellä tavalla joka ei ole yleensä halvimmasta päästä :)
  Matkailu on itselle se asia, mihin toissijaisesti (heti sijoitusten jälkeen) mieluusti roposeni laitan. Se on hyvä sijoitus itseeni! Jos tuntuu että olisi kiva lähteä matkalle, niin lähde ihmeessä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu matkusteluun käytän minäkin rahaa jonkun verran. Ja autokuumetta koitan nyt paranella muilla keinoilla. Tässä menee ainakin pari vuotta ennen kuin minulla on oikeasti varaa vaihtaa auto parempaan.

   Mutta reissuja on nyt luvassa niin ainakin matkakuumetta tulee toteutettua :D

   Poista
 3. Kiva oli lueskella blogisi 2016:sitä vuodesta tänne. Oot mennyt paljon eteenpäin, mahtavaa ja antaa itselleki tsemppiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit vastavierailulle! Tsempataan toisiamme tavoitteisiin :)

   Poista