maanantai 10. huhtikuuta 2017

Pari muuttujaa ja kuulumisia

Ja taas tällainen kiirepostaus. Ei voi mitään...

Eli tällä hetkellä menee näin:

- veronpalautuksia luvassa marraskuussa reilu 100€! Olen aikalailla päässyt aina tavoitteeseeni eli mahdollisimman lähelle nollaa veronpalautuksissa. Haluan kaikki mahdolliset tulot mitä olen ansainnut käyttöön heti enkä vuoden päästä marraskuussa valtion kautta. Mutta mielummin tosiaan palautuksia kuin mätkyjä!

- uusi inspiroiva säästökohde! Päätin kaverin kanssa extempore suunnitella reissun syksylle. Kyseessä olisi sellainen rentoutumis- ja mahdollisesti jopa velattomuudenjuhlistamis reissu! En pakosti saa kyllä kaikkia velkoja marraskuuhun mennessä maksettua mutta tarpeeksi lähelle kuitenkin! Säästän reissua varten 150€/kk marraskuuhun asti ja sillä summalla saan lennot, hotellit, ruoat, ostokset ja elämykset lomapaikassa! Ihanaa :)

-olen elellyt nyt huhtikuussa hieman hövelisti. Kävin ystäväni luona viettämässä ihanaa laatuaikaa 500km päässä ja nautimme elosta huolella mm. hyvän ruoan parissa. Toisin sanoen ravintolabudjetti on nyt käytetty ja vähän ylitettykin. Pitää vain kiertää ravintolan kaukaa koko loppukuun. Saatoin myös ostaa muutamat housut... tarpeeseen kylläkin!

- painiskelen tässä sellaisen asian kanssa kuin ripsienpidennykset. Ja tiedän: voiko turhamaisempaa ja kalliimpaa turhaketta keksiä? Nyt kun kesä lähestyy on niiden tuoma helppous ja itsetunnolle tuoma lisäbuusti alkanut todella taas houkuttelemaan. Riittääkö se että itse haluaa jotain ja tietää että tulee siitä edes vähän onnellisemmaksi n. 100€ "tuhlaukseen" ...ja 60€/kk huoltoihin?
Kertokaa minulle naiset! (miesten mielipidettä en nyt edes halua kuulla.. ;))

-Neiti Nuukailija

14 kommenttia:

 1. Ei ei ei ripsenpidennyksille! Todella järjettömä hintaista + edelleen odottelen koska näen sellaiset pidennykset, joista en heti ajattelisi että "kappas ja ylläri, ripsenpidennykset". Passė.

  Ymmärrän pointin, ja itsekin harkitsin niitä silloin noin 4 vuotta sitten, kun tekijöitä alkoi ilmaantua, mutta voi kuinka kiitän että olen malttanut pysyä niistä erossa.

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Oot liian järkevä :D Mä kyllä tykkään siitä lookista ainakin itselläni ja se ehkä onki tärkeintä.
   Mutta jotta ne pysyy siisteinä se vaatii sen huollon kerran kuussa ja se lysti maksaa. Mä käytän suht säännöllisesti tekoripsiä ihan liimallakin joten luonnollisuus ripsissä ei ehkä ole mulle ykkösprioriteetti. Varsinkin jos on itselle sopivat pidennykset eikä sellaiset mustat lakanat luomen päällä.

   Hmm.. Mutta kiitos kommentista. Lähinnä mua siis mietityttää se hinta - ei se että en lopulta tykkäisi niistä. Vaikeaa!

   -Neiti Nuukailija

   Poista
 3. Ei ei täältäkin!
  Ripsien taivuuttaminen ja vedenkestävän ripsarin laitto aamuisin ei kestä niin kauaa etteikö siihen olisi aikaa.

  Eli ei ja toinen syy sama kuin harannalla.
  Kolmas syy hinta. Jo huolto maksaa melkeinpä puolet siitä summasta,jonka aiot säästää syksyn matkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mitä jos ne omat räpsyttimet ei vaan riitä vaikka kuinka niitä sörkkis ties millä mascaralla :D Olisinpa niin onnekas että vaan ripset tummentamalla ratkeisis ongelma (talk about first world problems...)

   Toi hintapa hinta... Äh! Ajatuksena olisi ottaa ne näin kevääksi ja kesäksi lähinnä. Mutta mitä jos jään lopullisesti koukkuun ja maksan seuraavat 5 vuotta n. 70 euroa kuussa huolloista?

   Se on viidessä vuodessa 4200 e ripsiin! Apua!

   -Neiti Nuukailija

   Poista
  2. Katsot vain peilistä ja toteat, että näytät todella hyvältä pelkällä tavallisella ripsivärilläkin :D

   Sen jälkeen katsot tililläsi olevaa summaa ja mietit, haluatko olla 150+70+70+70... euroa köyhempi jatkossa. Ja näytät peilistä vielä kauniimmalta tavallisella ripsarilla :D

   Itse en laittaisi, koska se rahamäärä on liian iso. En usko että mikään mies, työpaikka tai muukaan juttu jää saamatta ilman ripsienpidennystä :)

   Poista
 4. Ihanan kallista. Itse en ripsiin sijoittaisi -rahastoissa tuo olisi iso potti. Paljon sulla menee vuodessa itsesi hemmotteluun? Onko se sitten pelkät ripset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kallista on kyllä! Jos olisin velaton niin ottaisin luultavasti ripset miettimättä - senhän takia töissä käydään että saadaan vähän arjen luksusta :)

   Muihin hemmotteluihin mulla ei juurikaan mene rahaa (jos esim. tulevaa lomamatkaa yms ei lasketa?) Väri on vihdoin saatu omaan väriin ja vaaleaan ombreen jota on edullista vaikka kesällä piristää kaupan raidoilla. Ja kaveri leikkaa hiukset ilmaiseksi!

   Kosmetiikkakokoelmaan olen käyttänyt rahaa aikaisemmin kunnolla - mikä helpottaa nyt kun olen talouskuurilla... ainoat kuluvat tuotteet ovat ripsari, peitevoide ja meikkivoide jotka nekin (nykyään) ostan marketista. Vuositasolla arvioisin "hemmotteluun" menevän alle 200€ (kosmetiikka, hiukset, kasvonaamiot jne.)

   Laskeskelin että jos minulla on ripset touko-syyskuun niin se kustantaisi n. 600€. Jaiks. Se ei kuitenkaan estäisi sitä että saisin kaikki velat maksettua tämän vuoden puolella. Pitää vielä miettiä.

   -Neiti Nuukailija

   Poista
 5. Jos se tekee sinut onnelliseksi, niin miksi et käyttäisi rahaa ripsiin. Elämän ei tarvi olla kokonaan järkevää ja vakavaa :) Jos sinulla on taloudellisesti varaa, niin siitä vain ! Varsinkin, jos ajattelit erityisesti kesäajan helppoutta. Otat ripset nyt ja muutama huolto ja sen jälkeen annat omien ripsien tulla talveksi takaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustavasta kommentista! :) Päädyin nyt ripsien ottamiseen. Minulla on muutamat rajaukset asian suhteen ja muutoksia olen tehnyt budjettiin tämän takia. Eli en ainakaan ihan holtittomasti tätä valintaa tehnyt. Tämä on nyt tämän kesän hemmottelu itselleni :)

   Poista
 6. Eikös nyt kannattaisi nuo velat maksaa pois ennen höpöjuttuihin törsäämistä? Tuolla "mä nyt vaan haluun" -ajatuksella on helppo perustella ihan mitä vaan. Yksikin kaveri hankki sillä perusteella silarit, jotka toki huomattavasti kalliimmat kuin tekoräpsyttimet (toki nekin piti hankkia). Sitten ihmetellään kun ei ole rahaa, sossussa pitää käydä ja kulutusluotoilla ostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kannattaisi :D Jos en ottaisi ripsiä saisin velat maksettua ehkä kuukauden aikaisemmin, joten päätin että ripset on sen arvoiset. Ihan noin holtittomaksi en ole sentään päätymässä, ymmärrän kyllä pointtisi: "anna pirulle pikkusormi, se vie koko käden" Olen kuitenkin tarkkana ja täällä sitten lopulta tilivelvollinen! Kiitos kommentista!

   Poista
 7. Ripsenpidennykset väliaikaisena ratkaisuna sisältää sen riskin, että niistä luopuessa omat ripset ovat useamman kuukauden entistä ohuemmat ja mitäänsanomattomat. Toimenpide ei siis ole ihan niin hellävarainen omille aidoille ripsille. Itselle kävi näin..ihanat ne oli sen kesän :) mutta en olisi ehkä ottanut, jos olisin tiennyt miten kauan saan odotella omia ripsiä edes entiseen kuosiinsa..ehkä kaikille ei käy näin, mutta mahdollista on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolme viikkoa taitaa olla ripsen luonnollinen kasvuväli. Itsellä ripset on kasvaneet ihan tavallisen paksuisina ripsien oton jälkeenkin, mulla onkin ollut ne ennen vain kesän eli uskon että silläkin on vaikutusta kuinka kauan ripsiä pitää. Pitää pitää mielessä kyllä tämä! Voi olla että en tämän kesän jälkeen itsekään enää halua ripsiä.

   Käytän suht säännöllisesti irtoripsiä myös, eli niillä pystyn sitten paikkailemaan mahdollista omien ripsien katoa :D

   Kiva kun kommentoit!

   Poista