sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Helmikuun budjettitoteuma

 Tässä helmikuun budjettitoteumat prosenttiosuuksina.
Hyvä kuukausi taas. Sain hätävarapuskurin täyteen ja sijoituksiin 200e. Sijoitushommat lähtee ihan eri tavalla nyt käyntiin kun velat on maksettu ja puskuri täynnä. Niistä lisää erillisessä postauksessa.

Asumiskategorian alla oli helmikuussa vain vähän laskuja. Eli pelkkä lainalyhennys, netti, puhelinliittymä, icloud maksu ja pankin tilinhoitomaksut. Aika paljon jäi siis sinking fundiin tulevia isompia laskuja varten, joita alkaakin tulemaan vesi-, jäte-, sähkö- ja vakuutuslaskujen muodossa.

Ruokaan meni aika huolettomasti tässä kuussa rahaa, mutta pysyin kuitenkin budjetissa. Ravintoloihin meni vain n. 30e ja loput ruokakauppaan. Olen huomannut, että aika pienillä muutoksilla voisin nipistää ruokakustannuksia lähinnä lisäämällä suunnitelmallisuutta ruokakaupoissa käyntiin. Mutta toisaalta, en viitsi lähteä liiaksi kiristelemään, eli nytkin menot on aika kohtuulliset. En näe, että ruokakauppapihistely olisi nyt itselleni aiheellista ja vähentäisi kokonaisuudessa elämisen mielekkyyttä, kun en pääsisi kokeilemaan niin vapaasti uusia reseptejä tai kaupassa mieleen juolahtavia asioita. Voisin joku kuukausi kokeilla haastemuotoisesti ruokabudjetin puolittamista nykyisestä ja katsoa miten hyvin sillä pärjää.

Autoa tarvitsi vain kahteen kertaan tankata ja kerran maksaa parkkimaksuja. Erittäin pienet kulut tässä kuussa. Johtui lienee siitä, että vietin vuosilomaviikon, jonka aikana en lähtenytkään minnekään, sillä koronan vuoksi aikaisemmat suunnitelmani menivät puihin.

Omalla rahalla ostin joitakin hygi-tuotteita, hiusvärit, kulmakynän, e-kirjan kindleen, äänikirjapalvelun eurolla kuukaudeksi (tarjous) ja lomaherkkuja.

Monet bloggaajat ovat eritelleet ostettuja tavaroita kuukausittain ja tämä idea alkoi kiinnostaa itseänikin. Koitan päästä minimalisoimaan omia tavaramääriä pikkuhiljaa, ja erityisesti lopettaa turhan tavaran ostamisen tai hankkimisen. Työn sarkaa riittää, mutta toivottavasti tämä tulee näkymään myös taloudenhallinnassa. Erityisesti vaatteet ovat olleet "heikkous" pitkään ja tätä koitan vähentää huomattavasti. Poistin jo viime vuoden puolella kaikki vaatekauppa sovellukset puhelimesta ja irtisanouduin kaikilta sähköpostilistoilta. Tähän mennessä tämä on ollut jo toimiva ratkaisu.

-Neiti Nuukailija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti