lauantai 26. toukokuuta 2018

Käsistä riistäytynyt shoppailuinto

Miten tämä kevät ja kesä saa minussa aina hirveän kulutushirviömoodin päälle? Talvella sitä on helpompi vain olla ostamatta mitään kun ei talvella oikein jaksa edes keksiä mitään uusia haluamisia.

Mutta taas kesän tuleminen aiheutti jonkinlaisen "shopping spriin" tässäkin taloudessa. Jotenkin sitä on hövelimpi rahojen suhteen ja ajatuksiin usein hiipii vanha ja tuttu "tämän takia käyn töissä" tai "pitäähän sitä joskus elämästä nauttia" fraasit ennen kuin ostan taas jotain ihanaa.

Minulla piti jäädä velkoihin laitettavaksi reilu 1000e tässä kuussa, sillä sain palkkaa, päivärahoja ja sivuduunin lomarahat toukokuussa: yhteensä  n. 3200 e.

Noh. Tällä hetkellä ylimääräistä velokoihin menevää rahaa onkin enää jäljellä reilu 500 euroa.

Minne ne rahat sitten katosi? Tässä hieman listaa:

- ruohonleikkuri 50e
- kampaaja 112e
- mattojen pesu 90e
- tv 200e
- meikkejä 70e
- työmatkalla ostoksia 55e
- koiralle herkkuja ja maksu hoidosta 150e
- kynnet 25e
- ripset 50e
- lahja veljelle ja vaimolle 100e

Siinä muutamia "ylimääräisiä" ostoksia. Noista tietenkin esim. ruohonleikkuri ja lahja häihin oli pakollinen ostos ja koirallekin pitää ostaa ajoittain luita ja muita herkkuja. Arjen luksusta oli tuo mattojen pesettäminen ammattilaisella. Olen ihan saamaton tällaisissä asioissa ja kun olin katsonut pestävien mattojen pinoa asunnossani jo muutosta saakka päätin että nyt riittää.
Samoin televisio on ollut ostoslistalla uuteen kotiin muuttaessa, mutta en ole sitä saanut hankittua ennen kuin törmäsin tähän tori.fissä myynnissä olevaan yksilöön.

Ylimääräisiä tuhlailuita oli kampaamoreissu, ripsienpidennyksien ottaminen ja kynsien laittaminen sekä meikit. Veljelläni oli siis häät toukokuun puolivälissä ja niitä varten minun oli vähän "pakko" käydä kampaajalla. Hiukset olivat aika järkyttävät enkä halunnut enää laittaa kaupan laatikkoväriä päähän häitä varten, sillä tarkoituksena on taas kasvattaa oma vaalea hius kokonaan ja sitä varten piti kampaajalla hakea vaalennusta raitojen avulla.

Nopeasti se raha katoaa. Näiden lisäksi myönnettäköön, että maksoin esim. kiinteistöverolaskun ja kiinteistövakuutuslaskun sekä isomman vesilaskun jo tässä kuussa kun rahaa tilillä oli. Ne on sitten tulevilta kuukausilta pois. Kiinteistöverolaskukin oli 165e ja erääntyminen vasta syyskuussa. Nyt se on jo hoidettu! Hyvä niin!

Hyvin kävi taas toteen sanonta siitä kuinka menot kasvaa tulojen myötä. Vaikka olen syksyn myötä saanut muutamaan otteeseen palkkaa alle 2000e on siitäkin jäänyt muutama sata ylimääräistä. Onneksi ei nyt ihan plus miinus nolla tilanteeseen jouduttu, mutta enemmän olisi pitänyt kyllä jäädä tällaisesta palkasta kuun lopussa viivan alle.

Osaako kukaan samaistua kesän korvilla alkavaan kulutusjuhlaan?

-Neiti Nuukailija

6 kommenttia:

 1. Osaan! :D.. Tosin tämä oli suunniteltu juttu, että toukokuulle osui myös kosmetologi ja kampaaja. Kampaajalle oli niin pitkä varausjono, että sitä odotellessa meni pari kuukautta (hyvä säästökeino :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suunniteltuna kulutusjuhla on ehkä vähän paremmin perusteltavissa. Pitäisi vain olla itselleen rehellinen ja varata enemmän rahaa myös "selfcare" juttuihin. Kampaajan jos saa minimoitua niin siinä on kyllä isot säästöt kyseessä :D

   Poista
 2. Osaan todellakin!
  Juhlia, rikkuneita autoja, aurinkoisia päiviä ja jätskiä ja mitä vielä kaikkea...lomareissua ja kyläileviä sukulaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ääh, rikkoutuneet autot on kaikista hirveimpiä! Mielummin käyttäisin rahat vaikka jääkaappimagneetteihin, sen verran hermoja kiristäviä ovat nuo yllättävät autohuollot olleet.

   Mutta "onneksi" sitä rahaa menee myös mukavempiin juttuihin.

   Poista
 3. Oivoi, mun toukokuu on päässyt ihan käsistä. Ostin tänään kolmet kengät :D Piti ostaa yhdet, ehkä kahdet. Niin ostin kolmet. Buaah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osaan niin samaistua :D mä innostuin ostamaan noita meikkejä mitä en varsinaisesti tarvitse.. Mutta onneksi pitäydyin "vain" kahdessa luomiväripaletissa, enkä ostanut kaikkia niitä kuutta jotka olin verkkokaupan ostoskoriin raahannut...

   Poista